ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΗΣ... MORGAN STANLEY

 

Κομουνισμός να γίνει αύριο στην Ελλάδα, πάλι δεν ξεκόβεις από τον έξω κόσμο. Κανονικός, όχι κωλομπαρίστικος κομουνισμός, και από κανονικούς αριστερούς, όχι λαμόγια που πουλάνε αγνότητα και διαφορετικότητα. Λέω, έστω να στηθεί ολοκληρωτικό καθεστώς, κάργα ακροδεξιό, κάργα ακροαριστερό, ό,τι να' ναι, με βία, με τη βούληση του λαού, όπως κάτσει η δουλειά, να το ξέρεις. Ποιο; Ως χώρα, ως κράτος δεν μπορείς να σταματήσεις να επηρεάζεσαι από το ό,τι παίζει έξω από τα σύνορά σου.

Είμαστε από τον 21ο αιώνα και οι ουρανοί δεν ελέγχονται. Τα καλώδια σχίζουν τους αέρηδες και μέσα από το σπίτι σου έχεις επαφή με το σύμπαν. Δεν υπάρχει το Εμείς οι Έλληνες, λοιπόν. Υπάρχει, ακόμα και να απομονωθείς, θες δεν θες το ότι είσαι ένα κομμάτι του ''Εμείς'', μέσα στους οποίους κυκλοφορούν άπαντες στον πλανήτη.

Η Morgan Stanley π.χ. βγαίνει και λέει ''Αγοράστε ομόλογα ελληνικά''. Αυτό μετράει. Καμία αξία έχει αν το πει ο Τσίπρας και ο Στουρνάρας. Ο Προκόπης και οι Δραγασάκηδες. Πήρες πρέφα;

Δεν είναι κάποιο κράτος η Μόργκαν Στάνλεϋ, ούτε ΟΗΕ και ΝΑΤΟ, ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Ένωση. Να, όμως, που έχει τη δύναμη να σε υποβαθμίζει. Ή να σου επιτρέπει να παίρνεις αναπνοές. Με αξιοπιστία. Η Μόργκαν Στάνλεϋ, αυτό το τραπεζικό θηρίο μοναχό, είναι μηχανισμός εξουσίας αληθινής, όχι μια κατσαρόλα από μπακίρι όπως ΝΔ, Σύριζα ετσέτερα, που μαγειρεύουν φασολάδες.

Δεν υπάρχει η Ελλάδα της... ανεξάρτητης οικονομίας. Των επενδύσεων και των ευκαιριών. Το λόγο έχουν οι δυο τρεις κολοσσοί, σαν την Μόργκαν Στάνλεϋ, γιατί μόνο αυτούς λαμβάνουν υπ' όψιν τα πιο χοντρά πορτοφόλια προκειμένου εκείνοι να κονομήσουν. Με σκοπό εκείνοι να έχουν ασφαλή κέρδη αν θα ποντάρουν στα ελληνικά ομόλογα. Θα πάρεις κι εσύ τίποτα ψίχουλα, αλλά οι κινήσεις στην σκακιέρα γίνονται για πάρτη τους.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΝΤΙ ΜΑΡΙΝΑΚΗ