ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΚΑΝΕ ΟΙ ΜΠΟΜΠΕΣ...

 

Χοντρό. Χειροπέδες στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, ένα από τα πιο βαρειά ονόματα της αστικής Αθήνας. Και ο λόγος που του πέρασαντα βραχιόλια είναι και γαμώ την προσωπική προσβολή. Μπλεγμένος, λέει, σε συνομιλίες λίγο πριν τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Το θέμα είναι λεπτό, γι αυτό απλά κάνω τον παπαγάλο. Αντιγράφω, λοιπόν: Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, σε πρόσφατες καταθέσεις τους κατά τη διάρκεια της δίκης για την υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, οι δικηγόροι κ.κ. Αναγνωστόπουλος και Σοφός έκαναν λόγο για διαλόγους μεταξύ του Αλέξανδρου Λυκουρέζου και του άτυχου δικηγόρου Μιχ. Ζαφειρόπουλου λίγο πριν την εκτέλεση του τελευταίου. Στους διαλόγους αυτούς ο γνωστός μεγαλοδικηγόρος φέρεται να έχει ζητήσει υπέρογκο χρηματικό ποσό από τον Ζαφειρόπουλο για λογαριασμό του αρχηγού της «Μαφίας των Φυλακών» Κ. Λεκοτσάι.

Μη κολλήσουμε στο ποσό. Λένε για δυο εκατομμύρια ευρώ, ότι ζήτησε ο πατημένα τα 85 χρόνια Αλέξανδρος Λυκουρέζος, πρώην βουλευτής της ΝΔ. Και με την ευκαιρία να αναφέρουμε ότι προέρχεται από πολιτικό σόι της δεξιάς. Παππούς υπουργός της κυβέρνησης Παπάγου και πατέρας επίσης υπουργός. Ο ίδιος δεν έγινε υπουργός, άλλωστε είχε παραιτηθεί από βουλευτής.

Δεν είναι τυχαίο να σκάνε μπόμπες παραμονές εκλογών. Ίσως, όμως, να είναι τυχαίο... Τέλος πάντων, ο Λυκουρέζος έχει γράψει πλούσια ιστορία ως δικηγόρος, ''το αντίπαλο δέος'' στο χώρο του Αλέξη Κούγια. Πάει πολύ να συλλαμβάνεται το άτομο για σχέσεις με παραδικαστικό κύκλωμα και με την ''μαφία των φυλακών''.

Ο Λυκουρέζος ένα φεγγάρι έκανε πρόεδρος στην ΕΠΑΕ, πριν στηθεί η super league, επί εποχής παράγκας, ως εκπρόσωπος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά το κουμάντο το κρατούσε στην τότε διοργανώτρια ο Βίκτωρ Μητρόπουλος. Ρόλο αληθινό, όχι μαίμού όπως στην ΕΠΑΕ, ο Λυκουράζος έπαιξε σε μεγάλες υποθέσεις π.χ. τα σκάδαλα Κοσκωτά, Siemens κ.α. που ήταν δικηγόρος υπεράσπισης.


Διαβάστε ακόμα:

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟΚΥΟ