ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΡΕ...

 

Θα πάνε σαν όρθιοι μαλάκες και Έλληνες, μαζί με τους μαλάκες στις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να ψηφίσουν τους 751 συνολικά ευρωβουλευτές της προσεχούς πενταετίας. Μαλάκες, γιατί; Επειδη θα... ''εκλέξουν'' ανθρώπους, τους οποίους δεν γνωρίζουν, όπως και δεν γνωρίζουν τι διάολο θα κάνουν στην ευρωβουλή. Και, βεβαίως, ούτε και το ένα τα εκατό από τα εκατομμύρια μαλάκες που θα ψηφίσουν μπορούν να φανταστούν πόσα κονομόνανε κάθε μήνα οι ευρωβουλευτές.

Ε, δεν είναι τούτο ένα θέατρο μαλακίας, κατά 99% οι πολίτες να μην έχουν ιδέα τι σόι πράμα είναι αυτός που ψηφίζουν, ούτε και ενδιαφέρονται αν είναι συνεπής στα καθήκοντα του, παραγωγικός και, τέλος πάντων, αξίζει τις... χιλιάδες ευρώ που κερδίζει. Αν δεν είναι μαλάκας αυτός που πληρώνει ένα κάρο λεφτά π.χ. στον γιατρό του ή τον δικηγόρο του, χωρίς να τον ενδιαφέρουν οι παρεχόμενες υπηρεσίες, τότε δείξε μου ποιος δεν είναι μαλάκας.

Κοντά στα 9.000 ευρώ είναι ο μηνιαίος μισθός των ευρωβουλευτών. Οι οποίοι αν δεν επανεκλεγούν δεν τους κόβεται η μάσα! Έχουν τα μπόνους... ''εξόδου'' από την ευρωβουλή, ακόμα και να μην είναι πάλι υποψήφιοι. Και αφού υπήρξαν ευρωβουλευτές δικαιούνται σύνταξη, την οποία αρχίζουν να λαμβάνουν μετά τα 63 τους χρόνια. Άστα αυτά τα ''μετά'', δεν τα είπαμε όλα για όσους εκλεγούν.

Πέραν, λοιπόν, από το μηνιάτικο, τα εννιά κολαριστά, ο ευρωβουλευτής παίρνει 24.000 ευρώ κάθε μήνα για τα έξοδα του, προσωπικό που απασχολεί στο γραφείο του. Συν 4.200 ευρώ το μήνα ''έξοδα αποζημίωσης''. Πληρωμένα τα αεροπορικά εισιτήρια σε 24 ταξίδια το χρόνο πήγαινε- έλα. Συν 300 ευρώ την ημέρα, συν 150 για κάθε συνεδρίαση, Θες κι άλλα; Δεν σου φτάνουν τόσα για να θέσεις κι εσύ υποψηφιότητα και να αγωνιστείς για τους λαούς της Ευρώπης και ενάντια στα... μονοπώλια των κομμάτων που αυτά έχουν το επάνω χέρι στην εκλογή των ευρωβουλευτών.

Αλήθεια. Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν και τα 21 ονόματα των ευρωβουλευτών μας; Εξαιρείται ο Ζαγοράκης που είναι γνωστός από τα γήπεδα.

Διαβάστε ακόμα:

ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΕΤΡΑ ΠΕΤΑΝΕ ΟΙ... ΜΙΖΕΣ