ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ

Πηγή: FOSPHOTOS
 

Η μεγαλύτερη ανοησία που παίζει όταν το κράτος αποφασίζει να βάλει ένα φόρο είναι οι σχολιαστές της πλάκας ιστορία να υποστηρίζουν ότι το μέτρο είναι άδικο. Και να συγκρίνουν την επιβολή ενός φόρου με κάποιον άλλον φόρο.

Το κράτος θέλει φόρους. Από εκεί ξεκινάς. Και το τελευταίο που ενδιαφέρει είναι πως θα φορολογήσει... δίκαια. Ένα πράμα, μόνον ένα, απασχολεί το κράτος. Από πού θα τα πάρει. Από πού, δηλαδή, μπορεί να τα πάρει, όσο γίνεται πιο σίγουρα.

«Αυτοί που επιβαρύνουν το ασφαλιστικό σύστημα θα πληρώνουν περισσότερο» είπε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Αυτό είπε για να δικαιολογήσει τη νέα αύξηση στα τσιγάρα, προκειμένου να εξασφαλίσει πόρους για την υγεία.

Τι να πει το παλληκάρι; Οτι ο καπνιστής  επιβαρύνει το ασφαλιστικό ταμείο του. Απεναντίας! Ο καπνιστής φουμάροντας επιβαρύνει την υγεία του. Που σημαίνει ότι πεθαίνει πιο γρήγορα απ’ όσο αν δεν κάπνιζε.

Πέρα απ’ αυτό. Είναι η απόλυτη υποκρισία το κράτος να πουλάει ηθική στο θέμα τσιγάρο. Κονομάει το κράτος από τους καπνιστές, τους ξεσκίζει στη φορολογία με το που ανάβουν το τσιγάρο, πριν το βάλουν ακόμα στο στόμα.

Διαβάστε ακόμα:

Και χωρίς να υπογράψει συμβόλαιο με το χάρο