Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

Πριν από πέντε χρόνια, σα σήμερα 2 Μαϊου, το 2011, οι Αμερικανοί σκότωσαν τον 54χρονο Οσάμα Μπιν Λάντεν. Τον σκότωσαν; Ναι, αυτό έγινε. Τον τσακώσανε στην καβάτζα μιας βίλας στο Πακιστάν οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ και, άσε τι λένε, ότι τον ήθελαν ζωντανό.

Δεν είσαι, δηλαδή, κύριε αποδυτηριάκια, της σχολής των θεωριών συνωμοσίας. Πάντα. Στην περίπτωση του αρχιερέα της παγκόσμιας τρομοκρατίας, του Οσάμα Μπιν Λάντεν, η αίσθησή μου λέει ότι ο θάνατος του είναι μια πραγματικότητα.

Τον χαρακτηρίζω “αρχιερέα”, πιο σωστό είναι να τον πω τον “Πάπα της τρομοκρατίας”. Ιερατική μορφή ο άνθρωπος. Είχε πιστέψει ότι ήταν ένας προφήτης, ένας Χριστός, που Άγγελος Κυρίου του έδωσε Εντολή να πολεμήσει μέχρι θάνατο το μεγαλύτερο και πιο μισητό εχθρό της ανθρωπότητας, τις ΗΠΑ.

Η λευκή φυλή για αιώνες μάς πήδηξε εμάς τους Άραβες. Κάποιος θεόπνευστος οφείλει να τιμωρήσει, να εκδικηθεί το διαχρονικό έγκλημα της Μεγάλης Εξουσίας της λευκής φυλής.

Πρόσωπο γαλήνιο, απόκοσμο, ένας πατριάρχης της ειρήνης, όμως με τα όπλα παραπόδα, ο ιδρυτής και αρχηγός της Αλ Κάιντα, που γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου το 1957. Πέτυχε το μέγιστο τρομοκρατικό κτύπημα από καταβολής της Βίβλου, αυτή η βιβλική φιγούρα, ο Μπιν Λάντεν. Με αεροπλάνα την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης, στις 11 Σεπτεμβρίου 2001.

Ήταν μπίζνεσμαν. Έβγαλε ατελείωτα λεφτά με την κατασκευαστική του εταιρεία που δραστηριοποιούνταν στην πατρίδα του, την Σαουδική Αραβία και τις άλλες αραβικές χώρες. Ολοκλήρωσε πολλά έργα, δρόμους, λιμάνια, ήταν ο “Άκτωρ”, ο Μπόμπολας της Σαουδικής Αραβίας, ο πατέρας 24 παιδιών Οσάμα, τα 11 με μία γυναίκα, την σύζυγό του.

Διαβάστε ακόμα:

Το χτύπημα της αιωνιότητας