ΣΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ Η ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΟΤΑΝ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ

 

Το Σάββατο η Κολομβία δίνει το πρώτο ματς στο μουντιάλ, με την Ελλάδα βέβαια, και την επόμενη, Κυριακή 15 Ιουνίου θα γίνει το ντέρμπυ Σάντος με Σουλουάγκα. Ποιος από τους δυο θα γίνει πρόεδρος της δημοκρατίας στην Κολομβία.

Δεν τρέχει τίποτα για τους διεθνείς της Κολομβίας στην Βραζιλία. Αυτοί δεν καταλαβαίνουν τίποτα για όσα συμβαίνουν στην πατρίδα τους. Τι, δηλαδή, συμβαίνει στην Κολομβία και αφήνουν σχεδόν αδιάφορους όλους της αποστολής στο μουντιάλ;

Από τη μία είναι ο στρατός, ο κρατικός στρατός, και από την άλλη ο αντάρτικος, ο επαναστατικός. Ο πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος που είναι πάλι υποψήφιος θέλει να τα βρει με τους αντάρτες και τον σκληροτράχηλο αρχηγό τους, τον συνταγματάρχη Τίμο Χιμένες. Ο πρώην υπουργός Όσκαρ Σουλουάγκα που θα διεκδικήσει την προεδρία της χώρας, την επομένη του αγώνα Ελλάδα-Κολομβία, ούτε που θέλει να μπει στη διαδικασία ειρήνευσης με τους ένοπλους επαναστάτες.

Στο μεταξύ οι παρτιζάνοι έβγαλαν φιρμάνι ότι από την Τρίτη ξημερώματα, 10 Ιουνίου, κάνουν ανακωχή μέχρι τις 30 Ιουνίου. Όχι λόγω μουντιάλ, αλλά για να διεχαχθούν ομαλά οι εκλογές της Κυριακής.

Διαβάστε ακόμα:

Το μονάκριβο μυστικό της εθνικής ομάδας!