Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

 

Είναι αίσχος αυτό που συμβαίνει με την ΔΕΗ. Να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Ποιο είναι το αίσχος των αισχών; Ουδείς βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Το μόνο που παίζει είναι η αντιπαλότητα.

Επί του θέματος. Η ΔΕΗ είναι επιχείρηση. Κρατική, όχι ιδιωτική. Άρα, αφεντικό είναι το κράτος, όχι κάποιος ιδιώτης. Ουδείς έχει δικαίωμα να διαφωνεί αν κάποιος ιδιώτης επιχειρηματίας αποφασίσει να κατεβάσει ρολά, να πουλήσει την επιχείρησή του, αφού βέβαια είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του. Απέναντι σε εργαζόμενους, σε τρίτους, στο κράτος.

Το ξαναλέμε. Αφεντικό, ιδιοκτήτης της ΔΕΗ είναι το κράτος, δηλαδή ο ελληνικός λαός. Κατόπιν τούτου ο κάθε πολίτης, το κάθε κόμμα, νομιμοποιείται στο όνομα της δημοκρατίας να διαφωνεί αν η κυβέρνηση κρίνει ότι η ΔΕΗ πρέπει να πουληθεί. Ολόκληρη, ένα κομμάτι της. Οι μόνοι που δεν νομιμοποιούνται ηθικά, δημοκρατικά να διαφωνούν με την όποια κυβερνητική απόφαση είναι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και οι συνδικαλιστές της. Ακριβώς επειδή είναι υπάλληλοι της εταιρείας. Και δεν σκέπτονται το γενικό καλό, αλλά το προσωπικό τους.

Ποια είναι η γνώμη μου; Δεν έχω γνώμη. Δεν είμαι σε θέση να κρίνω ότι συμφέρει τη χώρα στην κατάσταση που βρίσκεται αν πρέπει να πουληθεί ή, όχι η ΔΕΗ. Δεν είναι εκεί το ζήτημα, όμως.

Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ δεν διαφωνούν σαν πολίτες, αλλά ως έχοντες συντεχνικά συμφέροντα. Αυτό είναι το αίσχος.

Διαβάστε ακόμα:

Οι παιδεραστές της εκκλησίας