ΑΝ ΘΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ Η, ΟΧΙ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

 

Να γίνει δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ. Κωμικό. Να ψηφίσει ο κόσμος αν πρέπει να πουληθεί ή, όχι η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Γελοίο. Εγώ έχω άλλη πρόταση. Δημοψήφισμα να πουληθεί η Ελλάδα, ναι ή, όχι.

Έστω ότι οι Έλληνες αποφασίζουν δημοκρατικά ότι θα οφεληθούν οι ίδιοι αν η χώρα όλη πουληθεί. Δεν τελειώνει εκεί το έργο. Ποιος θα την πουλήσει την Ελλάδα; Κάποιο μεσιτικό γραφείο, μήπως. Η κυβέρνηση, ίσως. Γιατί όχι να μην αναλάβει τέτοια ευθύνη, μετά τη δημοκρατική επιταγή του λαού, η αντιπολίτευση.

Κι αν δεν βρεθεί αγοραστής; Εσύ το πουλάς το μπουρδέλο, ρωτάς αν θα έρθει κάποιος να ρίξει πακέτα στην Ελλάδα. Μήπως, βάλει όρο. Αγοράζω την Ελλάδα, όχι τους Έλληνες, με την προϋπόθεση να μου αδειάσετε τη γωνιά.

Επιστροφή στη ΔΕΗ. Στην αστεία ιστορία του δημοψηφίσματος. Ψηφίζεις να πεις τη γνώμη σου όταν γνωρίζεις. Όταν είσαι σε θέση να εκτιμήσεις πως πράγματι συμφέρει το δημόσιο ή, όχι να πουληθεί μια δημόσια περιουσία. Όταν, όμως, ο κόσμος έχει την τύφλα του, πώς είναι δυνατόν να καλείται να αποφασίσει;

Κάτι άλλο. Είχε γίνει ποτέ κανένα δημοψήφισμα όταν οι πρωθυπουργοί δανειζόντουσαν από τον εξωτερικό; Ρωτήθηκε ποτέ ο μαλάκας που ζητούσε μόνο αυξήσεις από τα μπαλκόνια αν πρέπει να πάρει δάνεια η Ελλάδα και με ποια επιτόκια; Άσε, ρε.

Διαβάστε ακόμα:

Ο τσαμπουκάς και ο διακόπτης της ΔΕΗ