ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΡΠΕΤΟΛΟΓΟΣ ΡΟΖ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

 

Όλοι βλέπετε Mundial, οπότε καλούμαι κι εγώ να καλύπτω τα ειδησεογραφικά κενά σας. Αυτό το κάνω καθότι όπως σας έχω πει, το τουρνουά το έχω παρατήσει από τότε που διώξανε τον Σουάρες. Να μην καθυστερώ όμως.

Εντοπίσθηκε κροκόδειλος μήκους δυό μέτρων στο Ρέθυμνο. Αυτή νομίζω είναι η είδηση της ημέρας. Και πριν συνεχίσω την ανάγνωση του άρθρου, έκανα το σχετικό τηλεφώνημα στον υπουργό Κυριάκο.

- Έλα αγαπητέ. Πώς πάει η μεταρρύθμιση; Α, όλα καλά. Να σου πω. Ο μπαμπάς είναι εδώ εν Αθήναις ή έχει εκδράμει για καμιά ρακί; Τι; Γιατί το ρωτάω; Έτσι ρε παιδί μου από ενδιαφέρον. Α εδώ είναι. Οκ.

Δημοσιογράφος δεν είμαι αλλά πάντα διασταυρώνω τις ειδήσεις που διαβάζω. Οπότε συνέχισα την ανάγνωση του άρθρου περί του κροκοδείλου.
«Ο κροκόδειλος εντοπίσθηκε στην ακτή ποταμού του Ρεθύμνου, από άνδρες της πυροσβεστικής, που εκτελούσαν περιπολία».
Λίγες ώρες πριν, στον σταθμό της πυροσβεστικής Ρεθύμνου, είχε γίνει ο εξής διάλογος :
- Ρε Μανωλιό, Βαρέθηκα πιά να παίζω τάβλι. Δεν πάμε για κανά περπάτημα;
- Ναι ρε Σηφάκι. Πάμε να ξεμουδιάσουμε λιγάκι.

Εσείς έχετε δει πολλούς πυροσβέστες να κάνουν περιπολία μπας και πιάσει καμιά φωτιά; Εγώ δεν έχω δει. Αλλά τι σημασία έχει τι έχω δει εγώ. Μικρός και άπειρος είμαι ακόμα και λογικά κατανοώ οτι οι καχύποπτοι πυροσβέστες της είδησης, σιγά μην πηγαίνανε για περιπολία σε περιοχές άνυδρες. Πώς το λιμενικό πλέον το έχουμε εδώ στην Φιλοθέη για τα ναρκωτικά; Έτσι και οι πυροσβέστες πλέον σκέπτονται ακόμα πιο πονηρά.

Αυτοί οι αλήτες οι νεοέλληνες πετάνε το άχρηστο πετρέλαιο – προϊόν φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου – στο ποτάμι. Έτσι και πάει κάποιος μια βόλτα στο ποτάμι και πετάξει αναμμένη γόπα, ίσα που λαμπαδιάσαμε. Εκεί που υπάρχει νερό πάει πλέον περιπολία η πυροσβεστική.
Και την ώρα που περιπολούν οι άοκνοι, ξάφνου βλέπουν τον κροκόδειλο μήκους δυό μέτρων. Του πήραν και τα μέτρα κιόλας, αλλά βέβαια μετά έγινε το φυσικά σωστό : Τρόμαξε ο κροκόδειλος ( κροκό και δειλός, σύνθετη λέξη ) και μπήκε στο νερό και τρόμαξαν και οι περιπολούντες και γύρισαν στην βάση τους να ειδοποιήσουν τους αρμόδιους. Αυτούς που ψάχνουμε κι εμείς για άλλες υποθέσεις πιο απλές σε σχέση με την ζούγκλα του Ρεθύμνου που ήταν εν υπνώσει αλλά ξαφνικά ξύπνησε. Λογικότατα το θέμα έφτασε στην αστυνομία.

- Έλα συνάδελφε. Υπάρχει ένας κροκόδειλος στον ποταμό, εκεί δίπλα στο κτήμα μου .
- Κροκόδειλος; Σώπα ρε. Κι εγώ καζανιστό πίνω αλλά μόνο μπαμπουίνους βλέπω γύρω από το τμήμα.
- Ρε σοβαρά σου μιλάω. Έχει μεταλλαχθεί το κλίμα από τα χημικά που πετάνε οι Αμερικάνοι.
- Σε παρακαλώ μην το πας πολιτικά το θέμα. Ηρέμησε. Είσαι ασφαλής;
- Ναι, αλλά να μην το αναφέρω;
- Μπορείς να μου στείλεις ένα e-mail για να το κοινοποιήσω στο υπουργείο; Εμείς δεν έχουμε τμήμα κροκοδείλων εδώ πέρα. Τι να κάνω; Να στείλω περιπολικό να τον συλλάβει; Κι άντε κι έστειλα. Κι άντε και τον συνέλαβα, οτι παρανόμως κολυμπά σε ελληνικά νερά. Πώς να τον μεταφέρω στο κελί; Να μου πεθάνει από ανυδρία;

Όμως η είδηση συνεχίστηκε. «Η αστυνομία απεφάνθη οτι αποκλείεται ο κροκόδειλος να ήρθε κολυμπώντας από την Αφρική. Επίσης αποκλείεται να δραπέτευσε από τσίρκο. Μάλλον κάποιος είχε κατοικίδιο τον κροκόδειλο και πήγε και τον αμόλυσε στον ποταμό».

Δηλαδή, τι άλλο να κάνουν τα σώματα ασφαλείας; Όχι πέστε μου εσείς. Τι παράπονο να έχω; Η πυροσβεστική το απλό περπάτημα για το ξεμούδιασμα το ονόμασε περιπολία και η αστυνομία ειδοποίησε το υπουργείο, το οποίο με την σειρά του πήρε το τμήμα ζωολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών και βρέθηκε ειδικός ερπετολόγος, που έκανε δήλωση :

«Ο κροκόδειλος αυτός είναι φοβερά επικίνδυνος καθότι πεινάει και καθότι έχει και το σύνδρομο της πιθανής εγκατάλειψης από το ασυνείδητο αφεντικό του».

Και γι” αυτό δεν το δάγκωσε, προσθέτω εγώ. Μόνον άνθρωπος που είχε προσωπική γνωριμία με το ερπετό, θα μπορούσε να μεταφέρει κροκόδειλο μήκους δυό μέτρων σε ποτάμι του Ρεθύμνου, που ακόμα γεωγραφικά δεν έχει αναφερθεί. Και το λέω αυτό, με βάση τις δηλώσεις της αστυνομίας που απέκλεισε το κολύμπι από την Αφρική.

Οπότε συστήνω προσοχή σε όλους αυτούς που θα πάνε διακοπές στο Ρέθυμνο. Δεν μπορώ να κάνω τίποτε άλλο, απλά να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου. Και μιλάω πολύ σοβαρά μέχρι να έρθει το θέμα στην οικολογική συνιστώσα του Σύριζα, οπότε το θέμα θα θεωρηθεί λήξαν, αφού οι άνθρωποι το είχαν προβλέψει ΚΑΙ αυτό. Μην κοιτάτε που δεν το είχαν ανακοινώσει. Δεν είναι τα πάντα για δημοσιοποίηση. Το σημαντικό είναι οτι ο ειδικός ερπετολόγος, όλως τυχαίως, ήταν μέλος της ροζ οργάνωσης κι αμέσως ενεργοποίησε τα μέτρα. Είπε προσοχή και τέλος.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ αυτό  το έγραψε ο ΣΤΗΒΕΝ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ και το ανάρτησε στο blog του «το φως του φεγγαριού και η σκιά του ήλιου»

Διαβάστε ακόμα:

Αν θα πουληθεί το μπουρδέλο ή όχι