ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑ, ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΓΕΛΩΜΑ!

 

Η νέα μόδα, λέει. Υπάρχει και η πασίγνωστη, ποιος δεν ξέρει τη λέξη, η μαλακία. Γιατί, λοιπόν, τη μαλακία, τη νέα μαλακία δεν τη λένε με το όνομά της και αναφέρονται στη μόδα;

Το “μπουγέλωμα”. Αυτή η νέα μόδα, θέλω να πω η νέα μαλακία, παρασυρθήκα κι εγώ, που αμέσως έπιασε στο εξωτερικό και ήταν επόμενο να βρει μιμητές και στην Ελλάδα.

Ice Bucket Challenge, το λένε μοδίστικα το μπουγέλωμα. Challenge, βέβαια. Έχει, δηλαδή, το χαρακτήρα της πρόκλησης σε αγώνα, σε μονομαχία, μία έννοια ανταγωνισμού. Αθλητικά πράγματα.

Και μπουγελώνονται, λόγω μόδας, επώνυμοι και ανώνυμοι. Διάσημοι και άσημοι, δηλαδή. Αυτό θα πει “ανώνυμος”, όχι ότι δεν έχει όνομα, αλλά ότι δεν τον ξέρει το άλλο χωριό. Για καλό σκοπό, λένε.

Άλλη χοντρομαλακία αυτή. Μπουγέλο για καλό σκοπό. Δεν κολλάει, δηλαδή, για καλό σκοπό το γιαούρτωμα, το ξεβράκωμα, αλλά πέφτει πιο μοδάτο το μπουγέλωμα. Αν, δηλαδή, κάποιος θέλει να κάνει κάτι καλό, πρέπει να μπουγελωθεί. Χωρίς μπουγέλωμα δεν του κάθεται καλά να κάνει κάτι καλό. Άντε να χαθείτε, γελοίοι μαλάκες, κι αυτοί που μπουγελώνονται και όσοι μοντέρνοι στον καιρό τους διασκεδάζουν με τα μπουγελώματα που πέφτουν σύννεφο.

Διαβάστε ακόμα:

Ξευτύλα πουτάνα είναι, όχι madame