Η ΦΟΒΕΡΗ ΠΡΙΓΚΗΠΙΣΣΑ ΤΗΣ ΤΑΣΚΕΝΔΗΣ

 

Δεν μας λέει το BBC ότι η δυστυχής σήμερα κόρη του δικτάτορα του Ουζμπεκιστάν Γκουλνάρα Καρίμοβα είναι η “πριγκήπισσα της Τασκένδης”, όπως είχε γίνει γνωστή εδώ και χρόνια και ο βίος της και η πολιτεία της είναι πνιγμένη στα σκάνδαλα. Κινδυνεύει η Γκουλνάρα και η 13χρονη κόρη της, υποστηρίζει το BBC, και απειλεί με αποκαλύψεις σε βάρος του ανελεύθερου καθεστώτος του Ουζμπεκιστάν.

Τι ακριβώς συμβαίνει, κατά το BBC και τον 21χρονο γιο της περιβόητης, λέω εγώ, Γκουλνάρα, που την εμφανίζουν θύμα του πατέρα της, διότι την κρατάει “φυλακισμένη”, σε κατ' οίκον περιορισμό. Φοβερά και τρομερά πράγματα να πούμε.

Η κυρία υπήρξε εντυπωσιακή γκομενάρα, σήμερα δεν ξέρεις, στα 42 της, σε ποια κατάσταση βρίσκεται, τι εγκλήματα έχει διαπράξει, για να μην την ανέχεται ούτε ο ίδιος ο πατέρας της, που κι αυτός εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Να μιλήσουμε με γεγονότα.

Το 1991 ανεξαρτητοποιείται με τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το Ουζμπεκιστάν, μία χώρα τεράστια με 25 εκ. κατοίκους και κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Αφεντικό αναλαμβάνει ο μέχρι τότε τοποτηρητής της Μόσχας Ισλάμ Καρίμωφ, κομματόσκυλο του κομουνισμού που επιτόπου γίνεται κυβερνήτης “δημοκρατικός” και εγκαθιδρύει προσωπικό κράτος.

Η πανέμορφη Γκουλνάρα, με κορμί μοντέλας, απίστευτα φιλοχρήματη πριν αποφοιτήσει από το Χάρβαρντ, οικονομία και επιχειρήσεις, στα 19 της παντρεύεται στις ΗΠΑ τον 35χρονο ουζμπεκικής καταγωγής Μανσούρ Μακσούντι, γιο οικογένειας πανίσχυρης οικονομικά με μπίζνες σε πολλές χώρες. Πώς έτσι και ο πατέρας Μακσούντι έφτιαξε μία αυτοκρατορία πολυεθνική;

Πουτάνα Αμερική! Η οικογένεια Μακσούντι από το Ουζμπεκιστάν είχε εγκατασταθεί στο Αφγανιστάν, πριν χρόνια. Τότε, το 1979, που οι Ρώσοι είχαν επέμβει στο Αφγανιστάν κι έσπασαν τα μούτρα τους. Όταν στο Αφγανιστάν μπούκαραν οι Αμερικάνοι, τακίμιασε μαζύ τους ο Μακσούντι και θησαύρισε.

Μόνο όταν ζήτησε διαζύγιο από την τρομερή Γκουλνάρα ο σύζυγός της, το 2003, βγήκε στον αέρα όλη η μπόχα. Το πολυτάραχο διαζύγιο εκδικάστηκε στις ΗΠΑ και το δικαστήριο έβγαλε ένταλμα σύλληψης για την Γκουλνάρα επειδή δεν επέτρεπε στα παιδιά να συναντήσουν τον πατέρα τους. Αυτά θα πεις είναι προσωπικά.

Ποτέ δεν έδωσε η κυρία εξηγήσεις πως είναι δυνατόν σε μια τόσο φτωχή χώρα, όπως η πατρίδα της, 10 ευρώ ο μηνιαίος μισθός του δημοσίου υπαλλήλου, αυτή να έχει αποκτήσει αμέτρητη προσωπική περιουσία, από το μηδέν. Η γυναίκα ήταν τόσο αχόρταγη που δεν μπορούσε να δεχθεί να μην είναι σε κάθε κομπίνα μέσα, σε κάθε επιχείρηση κρατική. Και να ξεσκίζει. Και να έχει απίθανες καταθέσεις σε Γενεύη και Ντουμπάι.

Ο πατέρας της παίζει, βέβαια, με την Αμερική. Μέχρι και στρατιωτική βάση στο Ουζμπεκιστάν έχουν οι ΗΠΑ που κλείνουν τα μάτια στο “οικογενειακό” και ευνοιοκρατικό καθεστώς των Καρίμωφ. Και τώρα, η κάτοχος μαύρης ζώνης στο καράτε Γκουλνάρα είναι στις δύσκολες. Δεν αποκλείεται να ετοίμαζε κάποια συνωμοσία σε βάρος του πατέρα της, με τον θεωρούμενο κάποτε υποψήφιο αντικαταστάτη του, πρώην υπουργό εξωτερικών, τον οποίο λέγεται έχει κρυφοπαντρευτεί.

Όλα αυτά που διαβάσατε θα βγουν στη φόρα αν τελικά χοντρύνει το έργο με το BBC που έχει τελικά αναλάβει ρόλο προστάτη της μέχρι χθες ισχυρώτερης γυναίκας του Ουζμπεκιστάν.

Διαβάστε ακόμα:

Γιαούρτωμα, ξεβράκωμα και μπουγέλωμα