ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΣΗΣ Η ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ

Πηγή: Fosphotos
 

Για να καταλάβεις την καραμπινάτη απάτη. Η Ρένα Δούρου, λέει, αποφάσισε να πληρώνει αυτή την ΔΕΗ προκειμένου να μη στερηθούν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος όσοι έχουν αδυναμία να πληρώσουν. Από την τσέπη της θα πληρώνει την ΔΕΗ η κυρία περιφερειάρχισσα; Όχι, βέβαια. Από το ταμείο της περιφέρειας.

Η κουβέντα είναι σκληρή. Αυστηρή. Να τη συνεχίσουμε. Η Δούρου προεκλογικά είχε ζητήσει από τους ψηφοφόρους να την ψηφίσουν για να πληρώνει με τα λεφτά τους την ΔΕΗ για λογαριασμό όσων δεν έχουν να πληρώσουν ρεύμα; Όχι, σε καμμία περίπτωση.

Η Δούρου πληρώνει σήμερα την ΔΕΗ, αύριο τον ΟΤΕ, μεθαύριο την ΕΥΔΑΠ, αντιμεθαύριο ίσως αναλάβει την αποπληρωμή των δανείων προς τις τράπεζες για να μη χάσουν κάποιοι φουκαράδες τα σπίτια τους. Γιατί, όμως, εκτός προεκλογικών δεσμεύσεων της η Δούρου πληρώνει; Επειδή έχει λεφτά η περιφέρεια.

Αυτό δεν είναι μαγκιά. Ούτε κοινωνική προσφορά. Να κάνεις την ανοικτοχέρα με ξένα λεφτά. Με λεφτά που δεν σου ανήκουν, που δεν τα έβγαλες εσύ και τα ξοδεύεις με προσωπική σκοπιμότητα.

Η μαγκιά είναι άλλη. Να παράγεις λεφτά. Αυτό το ελεεινό παραμύθι των παροχών κατέστρεψε την Ελλάδα, τους Έλληνες.

Η Περιφέρεια Αττικής είναι δύναμη. Ανεκμετάλλευτη. Αντί να λειτουργεί παραγωγικά, επενδυτικά, παριστάνει τον νοικοκύρη που πάει στην εκκλησία και μετά το τέλος της λειτουργίας χαρίζει κάτι ψιλά, κάποια κέρματα στους ζητιάνους απ' έξω.

Διαβάστε ακόμα:

Δεν είναι στο χέρι μας και στο πόδι μας