ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟΣ ΘΟΡΥΒΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Θόρυβος, μέγας θόρυβος έχει ξεσπάσει με τις αποκλειστικές νοσοκόμες χωρίς δίπλωμα που απασχολούνται, παράνομα όπως καταγγέλλεται, στα νοσοκομεία και χωρίς να έχει ελεγχθεί προηγουμένως η κατάσταση της υγείας τους.

Οι απανταχού εισαγγελείς διατάσσουν έρευνες και ήδη έχουν γίνει συλλήψεις αλλοδαπών γυναικών. Που τι έκαναν; Πήγαν να βγάλουν το ψωμί τους, όπως τόσοι και τόσοι αλλοδαποί που εργάζονται επίσης παράνομα ή παράτυπα χωρίς να ενοχλείται κανείς.

Η υπόθεση με τις αποκλειστικές νοσοκόμες έχει μεγάλο παρασκήνιο και ως προς το χρόνο που άρχισε το ποργκρόμ εναντίον τους και ως προς τα άλλα ντεσού της. Ο χρόνος συνδυάζεται με τον ερχομό της νέας κυβέρνησης και τις κομματικές διασυνδέσεις του σωματείου των αποκλειστικών. Κανείς μέχρι τώρα δεν μιλούσε. Το πρόβλημα, όμως, δεν ξεπήδησε ξαφνικά. Υπήρχε και θα υπάρχει όσο δεν γίνονται διορισμοί προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία.

Υπήρχε και θα υπάρχει όσο θα λείπουν τα λεφτά για να δίνει κανείς τις τρελές αμοιβές που έχουν θεσπιστεί για τις επίσημες, ας τις πω έτσι, αποκλειστικές. Ξέρετε πόσο φτάνουν; Μέχρι και 130 ευρώ τα Σάββατα για έξι ώρες δουλειάς. Τις άλλες μέρες οι αμοιβές είναι μικρότερες, 70-100 ευρώ, πολύ πιο πάνω δηλαδή από τα 20-30 ευρώ που παίρνουν οι ξένες, οι οποίες μάλιστα δουλεύουν μέχρι και 10 ώρες.

Ποιος μπορεί να πληρώνει σήμερα 1000 ευρώ για μία εβδομάδα νοσηλείας και μόνο για μία βάρδια αποκλειστικής; Οι περισσότεροι αναζητούν τη λύση στις αλλοδαπές ή στις ντόπιες που επίσης δεν έχουν πτυχίο, κοστίζουν όμως λιγότερο. Αυτό είναι το κριτήριο. Στο κάτω-κάτω τι πτυχίο χρειάζεται κανείς για να κάνει συντροφιά σε έναν άρρωστο, να τον πλύνει και να τον καθαρίσει; Δυστυχώς, τις δουλειές αυτές δεν τις κάνουν πια οι νοσηλεύτριες. Και η φροντίδα στον άρρωστο κοστίζει. Αν χρειαστεί κάποιος να μπεί στο νοσοκομείο για μια σοβαρή επέμβαση πρέπει να διαθέσει μία μικρή περιουσία.

Διαβάστε ακόμα:

Αστυνομική φρουρά έτσι για φιγούρα