ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΤΗ» ΖΩΗ

πηγή: Fosphotos
 

Τελικά, είναι αδιόρθωτη η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου. Στη Σαχάρα να βρεθεί, φασαρία θα κάνει. Στα Ιμαλάια να ανέβει, όλο και κάποιον ντόπιο θα βρεί για να μαλώσει. Έτσι συνέβη και στη Μεγαλόπολη. Μάλωσε με τον ντόπιο μητροπολίτη γιατί την αποκάλεσε αλειτούργητη.

Χωρίς να καταλάβει τι ακριβώς εννοούσε ο ιεράρχης, πήρε τους βουλευτές που τη συνόδευαν και έφυγε από την εκκλησία, όπου πήγε για να παραβρεθεί στο μνημόσυνο για τους 212 εκτελεσθέντες πατριώτες της κατοχής.

Όταν έφτασε στην Αθήνα, η πρόεδρος της Βουλής τηλεφώνησε στον Αρχιεπίσκοπο για να του αναφέρει τα καθέστατα και να ζητήσει την παρέμβαση του. Και πράγματι, ο κ. Ιερώνυμος παρέπεμψε το θέμα προς συζήτηση στην προσεχή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου. Κι όλα αυτά για τι ακριβώς;

Για τη λέξη αλειτούργητοι που είπε ο δεσπότης για την κυρία Ζωή και τους άλλους επισήμους. Τι σημαίνει όμως αλειτούργητος; Μήπως θα πει κλέφτης;΄Η μήπως απατεώνας;

Σύμφωνα με όλα τα λεξικά, που φοβάμαι ότι κανείς δεν άνοιξε, αλειτούργητος είναι αυτός που δεν παρακολούθησε τη θεία λειτουργία, αυτός που δεν εκκλησιάστηκε. Οι επίσημοι ήταν αλειτούργητοι γιατί προσήλθαν στην εκκλησία καθυστερημένοι, δεν παρακολούθησαν τη λειτουργία και από την άποψη αυτή, η παρουσία τους στο μνημόσυνο ήταν αντικανονική, όπως είναι ακόμη και η «μεταλαβιά» για όσους δεν παρακολουθούν τη θεία λειτουργία που προηγείται.

Το μνημόσυνο για τους πεσόντες ήταν η συνέχεια της κυριακάτικης λειτουργίας και όχι ξεχωριστή θρησκευτική ή πολιτική εκδήλωση για να προσέρχεται ο καθένας όποτε διευκολύνεται. Στις θρησκευτικές τελετές όλα γίνονται σύμφωνα με το τυπικό που όλοι πρέπει να σέβονται. Είτε πιστεύουν είτε δεν πιστεύουν. Μία λύση υπάρχει για όσους δυσκολεύονται. Το πολιτικό μνημόσυνο.

Διαβάστε ακόμα:

Ντρίμπλα Σύριζα για τους γάμους των gay