ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Η ΕΥΡΩΠΗ

 

Θέλουμε να μείνουμε στην Ευρώπη, λένε οι κυβερνητικοί και αντικυβερνητικοί που θα ψηφίσουν «Ναι» στο δημοψήφισμα. Ρωτάς, όμως, τους Ευρωπαίους αν μας θέλουν;

Θα μου πεις, και πολύ σωστά, ότι η Ευρώπη δεν είναι μόνον των Ευρωπαίων. Είναι και των Ελλήνων. Κι εμείς είμαστε Ευρωπαίοι. Σωστό. Σωστό. Δεν είμαστε μονάχα εμείς, όμως.

Να σε ρωτήσω κάτι άλλο. Να κάνω, μάλλον, με πιο καλύτερο τρόπο το ερώτημα. Αν ήσουνα Ευρωπαίος, Γάλλος, Τσέχος, Γερμανός, Λετονός, Νορβηγός, Ελβετός, θα ήθελες τους Έλληνες στην Ευρώπη.

Ρωτάω. Για ποιο λόγο ο Ευρωπαίος να σε δανείζει εσένα τον Έλληνα και εσύ να μη τον αποπληρώνεις και από πάνω να του ζητάς τα ρέστα γιατί δεν έχεις να πληρώσεις... τις συντάξεις. Των Ευρωπαίων Ελλήνων τις συντάξεις, όχι τις συντάξεις των εκτός Ελλάδος Ευρωπαίων συνταξιούχων.

Είμαστε μια οικογένεια, όλοι οι Ευρωπαίοι. Μπουρδέλο οικογένεια είναι εκείνη όπου ένα μέλος της συμπεριφέρεται κατά σύστημα με τον τρόπο της Ελλάδος. Έτσι λέω εγώ και βαράτε όσα dislike γουστάρει η ψυχή σας, να ξεχαρμανιάσετε.

Διαβάστε ακόμα:

Μόνο με το σεξ ξεχνάς μνημόνιο και τρόικα