ΟΤΑΝ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΦΟΡ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

H Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε την πρόγνωση της για τον ερχομό –επί τέλους– του χειμώνα. Για ορισμένους, όμως Έλληνες, η προειδοποίηση της για την έλευση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων θα αποδειχθεί φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Tο’χουμε ξαναδεί αυτό. Και όχι μία, αλλά πολλές φορές.

Όταν κάποιοι αψηφώντας τις αναγγελίες ισχυρών χιονοπτώσεων μετά παγετού, πήγαν στο βουνό για ορειβασία και χάθηκαν μέσα στην ομίχλη και τις χιονοθύελλες. Μεταξύ αυτών και ένας πατέρας που είχε πάρει μαζί του και τον 12χρονο γιο του στον Όλυμπο. Δύο μέρες τους έψαχναν τα σωστικά συνεργεία. Ελικόπτερα, ασθενοφόρα, πυροσβέστες, λοκατζήδες και εθελοντές.

Όταν τους βρήκαν, διαπίστωσαν ότι ο τύπος είχε αψηφήσει και στο παρελθόν τις προειδοποιήσεις για δραματική επιδείνωση των καιρικών φαινομένων και έκανε ορειβασία, βέβαιος πως ό,τι κι αν συνέβαινε κάποιοι θα έτρεχαν να τον σώσουν. Αυτή τη βεβαιότητα πληρώνει ακριβά κάθε χρόνο το κράτος.

Εκατομμύρια στοιχίζει στην χρεοκοπημένη Ελλάδα η μαλακία των υπηκόων της. Το καλοκαίρι γίνονται πρόξενοι πυρκαγιών, όταν παραβλέποντας τις συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας ανάβουν φωτιές μέσα στο δάσος για να ψήσουν μπριζόλες. Το χειμώνα θα χαθούν στα χιόνια ή στη θάλασσα όπου ανοίγονται αψηφώντας τα μποφόρ.

Και δώστου οι αρχές κινητοποίηση Πούμα ή Σινούκ, δώστου σήματα στα παραπλέοντα σκάφη, δώστου επιστράτευση των ψαράδικων καικιών. Λεφτά με ουρά .Μία λύση υπάρχει. Ναι, να κινητοποιούνται οι αρχές όταν υπάρχει ανάγκη, αλλά τα έξοδα να τα πληρώνει ο διασωζόμενος, όταν αποδεικνύεται ότι κινδύνευσε από μαλακία του. Οι φορολογούμενοι δεν χρωστάνε τίποτε να πληρώνουν τη βλακεία του καθενός...

Διαβάστε ακόμα:

Ρουσφέτι το να πεις τα κάλαντα στην εξουσία