ΜΕ ΚΛΗΡΟ ΣΤΟΥΣ... ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ

 

Μη με πεις αυστηρό, συντηρητικό, οπισθοδρομικό, άτομο πεπερασμένων αιώνων. Δεν... κερδίζεις τίποτα αν με χαρακτηρίσεις κακιά ψυχή, βασανιστή, ιεροεξεταστή, επειδή θα σου πω κάτι που είναι έξω από τη δική σου σφαίρα. Μακρυά από το δικό σου κόσμο του πολιτισμού, των ιδεών, της δικαιοσύνης.

Επί του θέματος. Μια παρέα νεαρών διέπραξε το εξής. Ούτε τσογλάνια τους λέω, ούτε φρικτή την πράξη τους. Μετά θα προχωρήσουμε στο λογαριασμό. Πρώτα να αναφέρουμε το γεγονός.

Τα αγόρια, άσχετο αυτό ότι όλα ήταν έγχρωμα, βρέθηκαν σε μια τουριστική παραλία κάπου στον Άγιο Δομήνικο, στην Καραϊβική. Πέτυχαν έναν πιτσιρικά μπλε καρχαρία στα ρηχά νερά και αντί να τον «βοηθήσουν», να τον διώξουν προς τα βαθειά, για να μη παγιδευθεί το ζώο, οι κύριοι το αιχμαλώτισαν και το τράβηξαν στην αμμουδιά. Γιατί;

Να τραβήξουν selfie, «νικητές» όλοι και καταχαρούμενοι έχοντας στα πόδια τους το λάφυρο, το μισοπεθαμένο καρχαρία. Ποια είναι η δική σου γνώμη για το συμβάν.

Να σου πω εγώ, που αρνούμαι να συμφωνήσω με την παθητική στάση των σύγχρονων κοινωνιών απέναντι σε τέτοιες βαρβαρότητες. Με την αδιαφορία των κοινωνιών. Ένα καλό «μήνυμα» της κοινωνίας που αισθάνεται την ανάγκη να προστατευθεί από τον κανιβαλισμό κάποιων είναι το εξής:

Γιατί οι νέοι συμπεριφέρθηκαν τόσο βάναυσα σε βάρος του καρχαρία; Επειδή έδρασαν δέκα εναντίον ενός. Επειδή αισθάνθηκαν πιο δυνατοί. Μάλιστα. Θα πρότεινα όχι όλους να τους ρίξουν στους καρχαρίες, μεσοπέλαγα. Ένας αρκεί για να περάσει το «μήνυμα». Να κληρωθεί, λοιπόν, ένας «τυχερός» που θα δείξει τη σωματική του υπεροχή απέναντι στα σαγώνια του καρχαρία.

Διαβάστε ακόμα:

Να μην παραπονιούνται οι μπαμπάδες