ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟ ΚΡΥΟ

 

Κακοκαιρία. Παγώνει από το κρύο η Ευρώπη. Τα Βαλκάνια και η γειτόνισσά μας επίσης Τουρκία. Χιόνι και πάγος σε πρώτη θέα και σε πρώτη επαφή έτσι και ξεμυτήσεις από το σπίτι σου. Όσοι δεν προσέχουν μέχρι που πεθαίνουν σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες.

Παντού προβλήματα. Σε κάθε ευρωπαϊκή πολη. Και τα τροχαία είναι στο πρόγραμμα με το χιονιά και τον παγετό. Αεροπλάνα δεν σηκώνονται, παπόρια δεμένα στα λιμάνια.

Να σου πω τι σκέπτομαι όταν η Ευρώπη χτυπιέται από σφοδρή κακοκαιρία. Πως την βγάζανε οι άνθρωποι πριν 500 και χίλια χρόνια. Χωρίς ηλεκτρισμό και πετρέλαια. Χωρίς τις ανέσεις του σήμερα. Κι αυτό με παρηγορεί. Ότι σήμερα η ζωή είναι πιο έυκολη, πιο αντιμετωπίσιμη σε σύγκριση με εκείνη δέκα και 20 αιώνες πίσω.

Κρύο υπο το μηδέν. Μην το φοβάσαι. Μη φοβάσαι τον εαυτό σου. Κρύο είναι, όχι θάνατος. Όχι καρκίνος, όχι άλλη αρρώστια. Εδώ αντέχεις την κοροϊδία, την απάτη, την κομματική αλητεία των κυβερνώντων. Στο κρύο, ρε, θα κωλώσεις. Σου λεω μπράβο, και το εννοώ, ότι δεν έχεις λυγίσει ακόμα από τους...αντιμνημονιακούς πολιτικούς.

Διαβάστε ακόμα:

Επαναστάτρια χωρίς αύριο η Πόλα