ΟΥΣΤ, ΛΕΧΡΙΤΕΣ!!!

 

γράφει ο στήβεν αβραμίδης

Ολοκληρώθηκαν όλα πλέον τα πρωταθλήματα σ' όλα τα σπορ. Η ολοκλήρωση ήταν όπως αναμενόταν: Βιαιότατα εκρηκτική. Είτε μιλάμε για ποδόσφαιρο, είτε για μπάσκετ, είτε για βόλλεϋ. Φυσικά μιλάμε για ελληνική βία, όχι για τίποτα σπουδαίο με νεκρούς, μπας και θεραπευθούμε επιτέλους. Ο Έλληνας είναι τόσο κότα που μόνο με νεκρούς μπορεί να σταματήσει αυτόν τον χαβαλέ τσαμπουκά.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, οι δημοσιογραφάρες της Ελλάδας μίλησαν ότι η βία οφείλεται στις... παθογένειες του ποδοσφαίρου. Αυτό κατηγόρησαν κύρια οι έγκυροι ιατροδικαστές, αφού η ποδοσφαιρική κερκίδα έχει μετακομίσει και στα άλλα σπορ, τα μη παθογενή. Και βολεύτηκαν μ' αυτό το συμπέρασμα στο λειτούργημα της ενημέρωσης της κοινής γνώμης και το γέμισμα μερικών σελίδων με αρλούμπες.

Δεν μας είπαν όμως ποιές είναι οι παθογένειες που πυροδοτούν την βία. Να μάθουμε, ρε παιδί μου, κι εμείς κάτι παραπάνω. Κι αν μπορούμε να βουτήξουμε το ποδόσφαιρο από το λαιμό, να το ταρακουνήσουμε, να το φέρουμε μπροστά στο πρόσωπο μας, και να το μπατσίσουμε. Δεν μπορεί το ποδόσφαιρο να συμπεριφέρεται σαν αλήτης και να εξάγει τις παθογένειες του όποτε γουστάρει.

Πώς, όμως, να μας το πουν αυτό αφού κάτι τέτοιο δεν υπάρχει; Είναι δυνατόν να φταίει ένα άθλημα; Πώς είναι δυνατόν οι δημοσιογραφάρες να μην κάνουν τσιμπούκια στην ελληνική κοινωνία και να μιλήσουν για τις παθογένειες της; Τρελοί είναι οι άνθρωποι; Είπαμε ενημέρωση, αλλά όχι και τομή. Και μάλιστα και κόντρα στον πελάτη; Εξ άλλου, τι είναι οι περισσότεροι από τους αθλητικούς συντάκτες; Πιο χούλιγκαν από τους χούλιγκαν δεν είναι; Θα φανερώσουν τις παθογένειες τους;

Βέβαια δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τους δημοσιογράφους για όσα έγιναν. Διότι όσο μερίδιο ευθύνης κι αν έχουν, η βασική αιτία των αντιαθλητικών φαινομένων, είναι η άρρωστη, ρατσιστική και απολίτιστη ελληνική κοινωνία, παρέα με τον φουκαραδισμό των πολιτικών που εκλέγει και τους οποίους τους θέλει πουτάνες επί πληρωμή να κάνουν πίπες δημόσια. Και να εξυψώνουν την υγιή μάζα, που έχει πιαστεί υπόδουλη κάποιων μεμονωμένων ανεγκέφαλων.

Τα φαινόμενα όμως αυτά, δεν είναι τωρινά λόγω ανεπάρκειας κάποιου Κοντονή ή κάποιου Βασιλειάδη. Αυτά κρατάνε από τότε που γεννήθηκα. Και μάλιστα όσο πάνε γίνονται και χειρότερα, παρ' ό,τι ο αριθμός των θεατών αθλητικών γεγονότων πέφτει σταθερά. Οπότε είμαστε σίγουρα στο συμπέρασμα ότι, όπως η δημοκρατία θεσμοθετείται από τους αγράμματους, έτσι και το αθλητικό περιβάλλον διοικείται από μια άρρωστη μάζα πολιτικών, παραγόντων και οπαδών, που κατουράνε το σύμπαν. Όπως ακριβώς διοικούνται τα Εξάρχεια ή το Μενίδι.

Επομένως η ελληνική κοινωνία, έτσι θέλει να συμπεριφέρεται κι έτσι θέλει αυτόν τον χώρο. Διότι είναι αδύνατον να με πείσει κάποιος ότι οι υπουργοί που έχουν τα μαχαίρια και τα καρπούζια, η αστυνομία που λαμβάνει διαταγές από τους υπουργούς και κρατάει ασπίδες και ρόπαλα, και η δικαιοσύνη που μπορεί να σε αποκεφαλίσει αν χρωστάς ένα ευρώ, ότι δεν παίρνουν διαταγές από την εκάστοτε πλειοψηφία, να μην κουνηθούν από την θέση τους. Δεν μπορεί όλοι αυτοί οι θεσμοί να είναι τόσο ευνουχισμένοι από μερικούς ανεγκέφαλους, όπως λένε οι δημοσιογραφάρες.

Και φωνή λαού, οργή θεού, λένε κάποιοι φιλόσοφοι. Πέη μπλουμ, λέω εγώ. Διότι βλέπω και τι γίνεται στην Ευρώπη. Και βλέπω την ελληνική κοινωνία να κάνει πεοθηλασμό στην Ουέφα από τον φόβο να μην τιμωρηθεί. Οπότε η οργή του λαού γίνεται τσιριχτή φωνούλα στην διάρκεια κανονικής συνουσίας κότας. Εδώ, όμως, υπάρχει η διάχυτη γνώση ότι οι πισωγλετζέδικες κυβερνήσεις που εκλέγονται από το μεγαλύτερο χανείο του πλανήτη θα πέσουν στα τέσσερα μπροστά στην ατιμωρησία, οι παθογένειες κατακλύζουν τους πάντες αλλά κατά τους δημοσιογράφους, φταίει η... μπάλα αν είναι στρογγυλή ή σπυριάρα. ΟΥΣΤ ΛΕΧΡΙΤΕΣ.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΟΣΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΟΙ ΒΑΖΕΛΟΙ, ΑΝ ΕΧΑΝΑΝ ΣΤΟ ΟΑΚΑ...