Η ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΑ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ

 

Κατ’ αρχήν δεν την πιάνει το μάτι σου. Δεκαενιάχρονη με χρυσό μετάλλιο στην κλεψιά. Στο πιο δύσκολο, το πιο επιστημονικό έργο, να σου βουτάει το ρολόϊ. Τους ξεφτύλισε όλους στη Μύκονο.

Έτσι είναι. Όταν φοράς ρολόϊ των 20 και 60 χιλιάδων ευρώ και στο αρπάει η ξανθιά Ναπολιτάνα, σου φεύγει ο τσαμπουκάς. Δεν είναι μόνο ότι σε κάνει κουνουπίδι, ότι είσαι κορόϊδο, είναι πώς χάνεις το εργαλείο, το ρολόϊ. Το κορίτσι τσούρνεψε από χοντροπακετάτο τουρίστα και βαρβάτο ολόχρυσο ρολόι, μία περιουσία πράμα. Εκεί σαλτάρανε όλοι, για την οσκαρική στον τομέα της Ναπολιτάνα.

Υψηλής κλάσεως κλεφτρόνι η σινιορίτα και μπράβο στο δάσκαλο της. Δεν βγαίνει κανένας μόρτης στην πιάτσα, χωρίς καθοδήγηση. Δεν μιλάμε για τον κλεφτοκοτά, που αρπάει κλωσόπουλα, ούτε για τον μπουγαδά που την πέφτει στα πλυστικά της κυράς Σουλτάνας. Ένα σκαλί παραπάνω είναι ο πορτοφολάς, ο λαχανάς, που χώνει το ξερόο του στη μέσα τσέπη και τραβάει την παντόφλα, το λάχανο, το πορτοφόλι. Ακόμα πιο ψιλοδουλειά ο σπεσιαλίστας στούς κολιέδες, ακόμα και σκουλαρίκια καβατζάρουν.

Η εν λόγω Ιταλιάνα είναι η περίπτωση. Μην της γιαλίσει το μάτι στο ρολόϊ σου. Στο 'φαγε. Σου αφήνει μόνο το χέρι σου. Με δύο αλάνια η αρχηγός, αυτή είναι το κουμάντο, την έπεσε στην Μύκονο κι έκανε το μισό νησί να κυκλοφοράει χωρίς τα ρολόγια τους.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΡΙΣΤΕ, ΠΕΡΑΣΤΕ! ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΛΕ ΠΑ