ΜΙΑ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΕΝΕΝΤΥ

 

Δολοφονείται το 1963 ο Τζων Κένεντυ. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Μετά από πέντε χρόνια σκοτώνουν τον αδελφό του, τον γερουσιαστή της Νέας Υόρκης από το 1965, ακριβώς την περίοδο που ξεκίνησε εκστρατεία για να πάρει το χρίσμα του δημοκρατικού κόμματος. Να διεκδικήσει την προεδρία κι αυτός.

Ο άλλος αδελφός, ο Τεντ, πήρε το «μήνυμα» κι έκανε πίσω. Ποτέ δεν επιχείρησε να γίνει πρόεδρος, έκανε 50 χρόνια γερουσιαστής, και πέθανε με φυσικό θάνατο, από καρκίνο στο κεφάλι.

Την είπαν, δικαιολογημένα, καταραμένη οικογένεια. Δεν έχουν ξαναγίνει αυτά που τους προέκυψαν. Κατ’ αρχήν, πέραν από τις δολοφονίες, τις αυτοκτονίες, τους θανάτους από ναρκωτικά, αυτό που ορίζει την κατάρα των Κένεντυ είναι τα αεροπορικά δυστυχήματα. Σα σήμερα 16 Ιουλίου, το 1999, ενώ πετούσε στους ουρανούς σκοτώθηκε ο γιος του JFK, του Τζων Φίτζερλαντ Κένεντυ. Ο 39χρονος γιος της Τζάκυ, Τζων Κένεντυ τζούνιορ, από μωρό στην κούνια το απόλυτο πρόσωπο του πόθου των παπαράτσι, εκδότης περιοδικού και αστέρι στο γυναικόκοσμο.

Τόσοι πολλοί θάνατοι από συντριβή αεροπλάνων σε μία οικογένεια ισοδυναμεί με πιθανότητα να συμβεί το ίδιο σ’ άλλη οικογένεια στο ένα προς τρισεκατομμύριο.(Στη φώτο ο τζούνιορ Κένεντυ με την γυναίκα του, που κι αυτή σκοτώθηκε στην άτυχη πτήση με το ιδιωτικό αεροπλάνο τους)

Όλα, λένε, ξεκίνησαν στις 12 Αυγούστου 1944, όταν ο μεγαλύτερος αδελφός των Τζων, Μπομπ, Τεντ, ο Τζόζεφ τζούνιορ Κένεντυ, London School of Economics, Νομική Χάρβαρντ, σκοτώθηκε στη Μάγχη, στη διάρκεια του παγκοσμίου πολέμου. Είχε καταταγεί στο Ναυτικό των ΗΠΑ, πήρε δίπλωμα πιλότου και το 1943 εστάλη στην Αγγλία κι έλαβε μέρος στην απόβαση.

Μετά τη δολοφονία του προέδρου Τζων Κένεντυ πλάκωσαν τα θανατικά. Μέχρι που σκέφθηκαν να μελετήσουν το ζώδιο του πατριάρχη Τζόζεφ, για να ερμηνεύσουν τα κτυπήματα της μοίρας.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΠΙΟ ΧΙΛΙΟΤΡΑΓΟΥΔΙΣΜΕΝΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ