ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΨΑΡΕΨΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ, ΤΟΝ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΨΑΡΙΑ

 

Από πιτσιρικάς, τότε που δεν γνώριζα πολλά, μου καθόντουσαν στο στομάχι όσοι άφηναν την πατρίδα τους και με τους αποικιοκράτες τραβιόντουσαν στις ζούγκλες και σε μέρη άγνωστα για να… εκχριστιανίσουν τους πρωτόγονους. Ανθρώπους από φυλές με τρόπο ζωής που τους κατέτασσε σε πολιτισμούς άγριους και περασμένων αιώνων. Γιατί, κύριε, θες να τους προσηλυτίσεις;

Επειδή οι ιεροκήρυκες, οι περισσότεροι πράκτορες κανονικοί του άλφα και του βήτα Ευρωπαίου βασιλιά, είχαν τον… ευγενή σκοπό να δείξουν το φως το αληθινό, την αγία πίστη στο χριστιανισμό.

Η κουβέντα με αφορμή έναν τύπο, που να ξέρεις τι ζόρι προσωπικό τραβούσε, Αμερικάνος, στο όνομα Τζων Άλαιν Τσάου, που αμολήθηκε μέχρι τα νησιά Ανταμάν. Κάπου στην Ινδία, σε μία από τις απόμακρες περιοχές του πλανήτη.

Φοβερά πράγματα. Αυτός, λοιπόν, ο 26χρονος χριστιανοβαρεμένος το ‘βαλε προσωπικό στοίχημα να διαφωτίσει χριστιανικά μια υπό εξαφάνιση φυλή, εντελώς ξεκομμένη από τον κόσμο. Απαγορεύεται, μάλιστα στον κάθε «πολιτισμένο» να έρθει σε επαφή με την άγρια φυλή του νησιού, Σεντινέλ στο όνομα, από το φόβο της μετάδοσης ασθενειών. Και για ένα άλλο λόγο. Για να προστατευτεί ο τρόπος ζωής των αυτόχθονων. Έτσι είναι. Τι σ’ ενδιαφέρει εσένα, πώς ζει ο άλλος, πώς έμαθε να ζει;

Την τελευταία φορά που είδαν τον Τσάου ήταν στις 16 Νοεμβρίου. Πλήρωσε ψαράδες να τον μεταφέρουν, όσο γίνεται πιο κοντά στους… υποψήφιους χριστιανούς και μετά με κανό μόνος του έφθασε στο «απαγορευμένο» νησάκι. Μόλις τον αντιλήφθηκαν οι… άθεοι τον πλάκωσαν με τα βέλη.

Η τρελάρα ιεραπόστολος τους φώναζε «Το όνομά μου είναι Τζων, σας αγαπώ και ο Ιησούς σας αγαπά». Δεν το έβαλε κάτω. Επιχείρησε και την επόμενη μέρα, 17 Νοεμβρίου, να πλησιάσει το νησάκι, με τους 15 περίπου μονάχα κατοίκους, όπως υπολογίζεται. Τελικά, πήγε από βέλος. Ο Ιησούς έχασε 15 νέους οπαδούς και τιμώρησε με θάνατο τον τολμηρό ιεροκήρυκα. Θα μπορούσε, δηλαδή, να τον σώσει, να τον φωτίσει να μην επιμένει, αλλά τον άφησε απροστάτευτο στα βέλη.

Διαβάστε ακόμα:

ΦΥΛΑΚΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΑΝΤΙ ΤΗΣ... ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑΣ