ΜΑΝΑ ΔΕΚΑ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΜΕΝΗ ΣΥΖΥΓΟΣ

 

Αντιληπτό ότι είναι πειρασμός κάθε λεπτομέρεια προσωπικής ζωής διάσημου ατόμου. Έτσι γεννήθηκε ο κόσμος. Να ψοφάει να πληροφορηθεί οτιδήποτε, ακόμα και κάτι αδιάφορο, για τον γείτονα, πολύ περισσότερο για πασίγνωστο πρόσωπο. Κι ακόμα καλύτερο αν το κουτσομπολιό φτάνει στην κλειδαρότρυπα, σε σκανδαλιστικά περιστατικά.

Αυτός ο… γονιδιακού τύπου πειρασμός εγκυμονεί τον κίνδυνο να παρεξηγήσει τουλάχιστον ο κόσμος το έργο ενός σκηνοθέτη, ενός ηθοποιού, με όχι αξιοπρεπή ζωή. Όπως τον τεράστιο Άγγλο συγγραφέα Τσαρλς Ντίκενς, που γεννήθηκε το 1812, σα σήμερα 7 Φεβρουαρίου και πέθανε Ιούνιο του 1870.

Στα 24 χρόνια του ο Charles Dikens σ’ ένα χωριό, τότε, του Λονδίνου, το Τσέλσυ, παντρεύτηκε την Katherine Hogarth και της έκανε δέκα παιδιά. Ο συγγραφέας του προλεταριάτου και του υπόκοσμου, όχι της βασιλικής αυλής και της αριστοκρατίας, πολύ γρήγορα την είχε στη ξεφτύλα της γυναίκα του. Την μητέρα των παιδιών του.

Ο σπουδαίος Άγγλος ηθοποιός Ρέιφ Φάνς σκηνοθέτησε και πρωταγωνιστεί στην ταινία Η Αόρατη Γυναίκα, η οποία αναφέρεται στην… οικογενειακή ζωή του κορυφαίου συγγραφέα του αιώνα του. Παρουσιάζει στο σινεμά όπως ήταν ο Τσαρλς Ντίκενς, ο αλκοολικός, ο εραστής της κατά 27 χρόνια νεότερης του, κάποιας ανύπαρκτης ηθοποιού, την οποία είχε σπιτώσει.

Σα σκουπίδι συμπεριφερόταν στην Κάθριν ο Κάρολος Ντίκενς. «Και εγώ σε βαρέθηκα, και τα παιδιά μας σε βαρέθηκαν… Είσαι και άσχημη! Είσαι και χοντρή!...» Αυτά της έλεγε ο συγγραφέας του «Όλιβερ Τουίστ» που έκτισε ένα μισότοιχο στην… κρεβατοκάμερα, για να κοιμάται, όποτε κοιμόταν σπίτι του, χωριστά από την γυναίκα του. (Στη φώτο, ο Ray Fiennes (1962) και η Felicity Jones(1983) η οποία στην ταινία ήταν η 18χρονη ερωμένη του Ντίκενς.)

Διαβάστε ακόμα:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ