ΚΑΝΕ ΚΑΦΕ, ΚΑΝΕ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ, ΟΧΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕ… ΣΕΞ!

 

Βιολογική η ανάγκη να συνευρεθεί σεξουαλικά ο άνθρωπος. Η επιθυμία, όμως, δεν είναι προσωπική, δεν είναι συνειδητή. Στο σεξ δεν είναι συνειδητά το ''Θέλω'' και το ''Δεν το θέλω''.

Ασυνείδητη η επιθυμία για σεξ; Βεβαίως. Δεν αποφασίζει κανένας στο ''Θέλω'' και στο ''Δεν το θέλω''. Μιλάνε οι ορμόνες. Στον άνδρα η τεστοστερόνη, στην γυναίκα η ντοπαμίνη. Δεν γεννιέται ο άνθρωπος με τη δική του απόφαση. Ούτε κανείς ρωτάει κανέναν αν κάνει κέφι να ρθει στον κόσμο, σήμερα ή μετά από τόσα χρόνια. Ουδείς κατά παραγγελία διαθέτει στο σώμα οργανισμό διαφορετικό από άλλον ή κάποιου άλλου γούστου.

Είμαι οπαδός της φιλοσοφικής σκέψης ότι το κάθε τι χαρακτηρίζεται από κίνητρα προσωπικά. Μόνον. Κάθε ενέργεια ξεκινά από την προσωπική συναισθηματική κατάσταση. Είναι φιλάνθρωπος, φιλόζωος, φίλαθλος, θεατρόφιλος, γουστάρει τα ταξίδια, τα βιβλία κ.α. διότι με τη συμπεριφορά του προσφέρει στον ίδιο προσωπική ικανοποίηση, του καλύπτουν δικά του συναισθηματικά κενά. Άλλο ότι με τη γενναιοδωρία του βολεύεται κάποιος μπατήρης, ένα αδέσποτο σκυλί. Έτσι και με την επιθυμία της σεξουαλικής επαφής, η οποία εκδηλώνεται προκειμένου να ικανοποιηθεί το άτομο, όχι και για να χαρίσει ικανοποίηση στον άλλον, στην άλλην.

Άλλος, όμως, ψοφάει για σεξ κάθε μέρα, άλλος δεν νοιώθει την πίεση στον ίδιο βαθμό. Θέμα ορμονικό. Και μια γυναίκα π.χ. αποζητά σεξ περισσότερο απ’ όσο όταν εκείνη βρίσκεται σε αποχή μεγάλο διάστημα. Πάλι η απόφαση δεν είναι δική της! Με τις συχνές επαφές εκκρίνεται περισσότερη ντοπαμίνη, με συνέπεια να 'ναι φυσικό, να ΄ναι επόμενο να θέλει ξανά. Κι άλλο.

Κανένας άντρας δεν μπορεί να δώσει εντολή στο πέος του να σκληρύνει, να σηκωθεί. Καμιά γυναίκα χωρίς λόγο θα αισθανθεί σεξουαλικό ερεθισμό, πιο ευαίσθητες τις ρώγες στο στήθος της.

Είναι ανοησία να προτρέπει κανείς ''Κάνετε σεξ, κάνει καλό''. Βεβαίως είναι ευεργετικό, σχεδόν θεραπευτικό προληπτικού χαρακτήρα το σεξ, το υπέρτατο δώρο που ο άνθρωπος χαρίζει στον εαυτό του. Δεν θα πεις, όμως, με πνεύμα ρομποτικό ''Κάνε σεξ'' σα να ζητάς από κάποιον να φτιάξει καφέ, να κάνει γυμναστική, να κοιμηθεί, να πάει βόλτα.

Διαβάστε ακόμα:

ΝΑ ΜΗ ΜΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΕΞ ΜΕ... ΡΩΣΙΚΗ ΡΟΥΛΕΤΑ