ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ ΘΥΜΑ Η ΕΛΛΑΔΑ

 

Μετά από πέντε μήνες βρήκαν τον εκτελεστή του 47χρονου Ελληνοαυστραλού που διέμενε σε βίλα-φρούριο στη Βούλα. Είναι ένα μπουμπούκι από Βουλγαρία, 31χρονος εκτελεστής τουρκικής καταγωγής, με άσχημα νταραβέρια στο πρόσφατο παρελθόν με Αυστραλία μεριά, απ' όπου τον είχαν απελάσει. Προσπάθεια των Ελλήνων αστυνομικών είναι πλέον να βρουν και τον εντολέα του. Ποίος είναι ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή.

Άλλη δουλειά αυτή. Ο καθένας στο είδος του. Αδίστακτος ο Βούλγαρος, όμως απρόσεκτος, όχι και πολύ επαγγελματίας, άλλωστε γι’ αυτό τον τσάκωσαν. Άλλη δουλειά λέμε, άλλη ειδικότητα είναι εκείνη του ανακριτή, να του ανοίξει το στόμα, που το κρατάει κλειστό. Να ξεράσει το όνομα. Αν, βέβαια, το ξέρει, αν ποτέ συναντήθηκε με τον άγνωστο που του έδωσε το συμβόλαιο.

Γουστάρω με χίλια τον μπάτσο, τον επιστήμονα, τον μαιτρ που αναλαμβάνει να μάθει από τον εκτελεστή αυτό που εκείνος δεν θέλει να αποκαλύψει. Και για να πετύχει δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει μεθόδους έξω από τον κώδικα αστυνομικής δεοντολογίας. Δύσκολο το έργο, γιατί αν το κάθαρμα ξεράσει, την πούτσισε. Θα τον καθαρίσει, ακόμα και μέσα στη φυλακή, άλλος πληρωμένος δολοφόνος.

Μου θυμίζει τη μνημονιακή Ελλάδα το σκηνικό. Με συμβόλαια θανάτου της πατρίδας μας κάποιοι Έλληνες μας έχωσαν στο μνήμα, χωρίς να μας τελειώνουν. Γιατί δεν συμφέρει στους ηθικούς αυτουργούς να σταματήσουμε να αναπνέουμε. Γιατί στόχος είναι να παραμένουμε στην εντατική. Διαρκώς, με άγνωστη στους Έλληνες ημερομηνία και του θανάτου και της επαναφοράς στην κανονικότητα.

Ποιος κρύβεται πίσω από τον Βούλγαρο εκτελεστή πιθανόν να το μάθουμε. Όχι πριν περάσουν 200 χρόνια θα γίνει γνωστό το πλάνο πως και με τη συνεργασία ποιων Ελλήνων έστειλαν την Ελλάδα στο κρεματόριο της δημοκρατικής Ευρώπης.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΚΟΝΤΟΣ ΜΕ ΤΟ… ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ