ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ... ΕΥΛΟΓΙΑ ΣΕ ΓΑΜΟΥΣ

 

To νέο κόλπο στην πιάτσα. Ο κάθε επώνυμος πριν παντρευτεί θα κάνει μια βίζητα στον Ιερώνυμο. Να πάρει, λέει, την ευλογία του αρχιεπισκόπου. Φοβερά πράγματα. Και πολύ προχωρημένα, στη εποχή του διαδικτύου. Τα ΜΜΕ ψοφάνε για νέα, ό,τι να 'ναι και για όποιους αφορούν.

Επισκέφθηκαν τη Μονή Πετράκη ο δούλος του θεού Βασίλειος Κικίλιας και η δούλη του Θεού Πολυξένη (Τζένη) Μπαλατσινού, για να πάρουν την ευλογία του Ιερώνυμου, πριν το γάμο τους. Στη σειρά περίμενε και ο ηθοποιός Στράτος Τζώρτζογλου και η μέλλουσα σύζυγος του Σοφία Μαριόλα (φώτο).

Ήταν να μη γίνει η αρχή! Βρήκε δουλειά ο αρχιραβίνος της Εκκλησίας μας. Και οι φωτορεπόρτερ με βάρδιες θα την στήνουν απ' έξω για να μη χάσει κανένα πελάτη που θα κοπιάσει για την... ευλογία. Για μια στιγμή, όμως. Σα να μη μετράει η ευλογία του παπά στο γάμο, στο μυστήριο του γάμου και οι φιρμάτοι μελλόνυμφοι έχουν ανάγκη την ευλογία και του αρχιεπισκόπου.

Τι σημαίνει Ευλογία Θεού, την οποία βέβαια δεν την δίνει προσωπικά ο ίδιος ο μεγαλοδύναμος, αλλά στο όνομα του ο παπάς, είτε έχει είτε δεν έχει πλάκα στο ράσο τα γαλόνια, όλα τα κατεβατά, περιδέραια και σταυρούς. Ο πιστός με την ευλογία ζητάει την αναγέννηση του, την ανάπλαση του. Και για να ''πιάσει'' η ευλογία, να καρποφορήσει ο πιστός χρειάζεται το κατάλληλο έδαφος ψυχής.

Ξαφνικά λες άνοιξε σουπερμάρκετ και μοιράζει ευλογίες γάμου, προς το παρόν. Αύριο να ανοίξουν οι δουλειές και οι ευλογίες με την απλότητα... ευχής να μοιράζονται σε αρραβώνες, βαπτίσια, κηδείες, παιχνίδια πρωταθλήματος. Γιατί, όχι; Μεθαύριο Σάββατο η εθνική παίζει με την Ιταλία. Να πάει ο Άγγελος Αναστασιάδης να λάβει την ευλογία του Ιερώνυμου. Το ματς δεν είναι εύκολο.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΥΚΟΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Η... ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ