ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΧΟΝΤΡΕΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ

 
Ιερέας, σου λέει. Και τον λένε έτσι γιατί το λειτούργημα του δεν είναι απλά κοινωνικό, όπως του δικαστικού και του αστυνομικού, αλλά ιερό. Θεϊκό. Υπηρέτης, λέει, του Θεού είναι ο παπάς με τα ράσα. Αυτή είναι η επαγγελματική του στολή. Και για να προκαλεί το σεβασμό κυκλοφορεί με γένεια. Και τελευταία σκάσανε η μια πίσω από την άλλη οι περιπτώσεις ιερέων οι οποίοι είχαν απλώσει τα ιερά τους χέρια στα αθώα και ανήλικα κοριτσάκια. 
Ποια εξήγηση να δώσεις όταν ο μεσήλικας και ο γέρος παπάς αναζητεί τη σεξουαλική ικανοποίηση σε 10χρονη και 12χρονη; Είναι εξουσία ο παπάς. Είναι και άνθρωπος, βέβαια, έχει όπως όλοι οι άνδρες τις κάψες του, όμως όταν δεν τον συγκρατεί το ράσο, είναι διότι κυκλοφορεί με εξουσία. Ιερέας είναι, ιερωμένος, τον μεγαλοδύναμο εκπροσωπεί που όλοι τον πιστεύουν. Δεν εκπροσωπεί κάποιο κόμμα, ούτε κάποια επιχείτρηση.
Από τότε που βγήκε η θρησκεία, δηλαδή από αρχαιοτάτων χρόνων, ο ιερέας ήταν ασύδοτος. Αντιληπτό ότι η εξουσία ελέω Θεού εύκολα προκαλεί την εκτροπή. Την κατάχρηση. Την παρανομία. Την αδικία. Το έγκλημα.
Αυτό που ψιθυρίζεται σε κύκλους που ξέρουν τι λένε αναμένεται να ξεσπάσουν σκάνδαλα σεξουαλικά πιο χοντρά με πρωταγωνιστές και ενόχους παπάδες και επώνυμους. Όχι ρετάλια, τίποτα σε χωριά και εφημέριους της συνοικίας. Και τα νέα θα αφορούν αταξίες ιερές και με αγόρια. 
Διαβάστε ακόμα:

ΔΙΔΥΜΕΣ ΚΑΙ 70ΧΡΟΝΕΣ ΙΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ