ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΕΑΝ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ...

 

Αρρωσταίνει κάποιος που έχει φράγκα. Κανένα πρόβλημα. Το ίδιο και ο ασφαλισμένος. Αυτός που δεν έχει μια; Θα αναλάβει να τον περιθάλψει το κράτος. Το δημόσιο σύστημα υγείας. Είναι δίκαιο αυτό; Δημόσιο σύστημα σημαίνει ότι πληρώνει το κράτος, δηλαδή οι φορολογούμενοι. Άρα ο έχων χρήματα και ο ασφαλισμένος δεν ευνοούνται, διότι πληρώνουν από την τσέπη τους. Ο ασφαλισμένος, μάλιστα, δικαιούται ιατροφαρμακευτικής φροντίδας διότι έχει προπληρώσει με τις εισφορές του είτε ως εργαζόμενος, είτε στο παρελθόν- σήμερα είναι συνταξιούχος.

Το κράτος δεν είναι μια ανεξάρτητη επιχείρηση. Ένας ιδιώτης που κάνει τα κουμάντα του. Το κράτος είναι για όλους. Και για τους έχοντες και τους μη έχοντες. Δεν είναι δικά του τα χρήματα που κάνει ταμείο το κράτος. Δεν τα κερδίζει με τον κόπο του. Τα παίρνει νταηλήκι απ' όλους, δηλαδή τους έχοντες. Και από την τσέπη των εχόντων τα δίνει στους μη έχοντες, κοινωνικά επιδόματα κ.α.

Και τι πρέπει να γίνει με τους μη έχοντες, όταν έχουν ανάγκη ιατρικής, νοσοκομειακής βοήθειας; Όχι, βέβαια, να τους αφήσουν να πεθάνουν. Το κράτος, λοιπόν, χρειάζεται να τα παίρνει από τους εργαζόμενους, όσους προσφέρονται να φορολογούνται, προκειμένου να κάνει το καθήκον του απέναντι στους μη έχοντες. Θα πεθάνουν στο δρόμο οι μη έχοντες αν το κράτος πει στους έχοντες ''Δεν σας φορολογώ περισσότερο απ' όσο οφείλετε να πληρώσετε, διότι είμαι σίγουρος ότι θα δείξετε τη φιλανθρωπία σας στους μη έχοντες''.

Κατηγοράνε το σύστημα υγείας των ΗΠΑ, το οποίο κατά βάσιν είναι ιδιωτικό και οι άποροι, οι άστεγοι, οι άνεργοι βρίσκονται στον αέρα. Γιατί, όμως, στην μέκκα του καπιταλισμού το κράτος δείχνει το ''ανθρώπινο'' του πρόσωπο; Τσοντάρει το κράτος στο πρεζόνι να πάρει τη δόση του, για να μειώσει την εγκληματικότητα. Τι θα κάνει το φτωχαδάκι αν δεν έχει να φάει, αυτός και τα παιδιά του; Θα το ρίξει στις κλεψιές.

Σκάει κορονοϊός. Τι κάνει το κράτος; Σκοτώνει τους πολίτες αν γυρίζει την πλάτη σε μετανάστες, πρόσφυγες, λεχρίτες, ανήμπορους, γενικά άτομα χωρίς έσοδα, οι οποίοι πιθανόν να έχουν κολλήσει τον ιό.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΞΕΡΟΛΑΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΚΟΡΟΝΟΙΟ