ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ... ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ

 

Πως το άκουσες; Ο Μάικλ Τζόρνταν, ο πιο μεγάλος μπασκετμπωλίστας της Ιστορίας αποφάσισε να δωρήσει μια κατοστάρα στον αγώνα κατά των φυλετικών διακρίσεων. Το νέο λέει δυο πράγματα:

1. Ότι στις ΗΠΑ παίζουν ακόμα οι φυλετικές διακρίσεις. Βγάλανε μαύρο πρόεδρο, μαύροι κυκλοφορούν στα κορυφαία πόστα της πλανηταρχίας, αλλά ακόμα δίνουν τον αγώνα διάφορες και ποικίλες οργανώσεις για να εξαλείψουν το ρατσισμό του λευκού ενάντια στο νέγρο, όχι το αντίθετο. Ο δε μίστερ Air δίνει τα εκατό εκατομμύρια- σε διάστημα δέκα χρόνων- σε αντιρατσιστικές οργανώσεις.

2. Για να δίνει την κατοσταρού ο 57χρονος Μάικλ Τζόρνταν, σημαίνει όχι απλά πως έχει πολλά, αλλά μπροστά στην καβάτζα του δεν είναι τίποτα τα 100 εκ.

Πως το άκουσες; Προσωπικά δεν το... άκουσα. Χίλιες φορές μπράβο του Τζόρνταν να δώσει τόσο μεγάλο ποσό για καλό σκοπό. Όταν, όμως, έχει προσωπική περιουσία φανερή και πιστοποιημένη τραπεζικά μεγαλύτερη από δυο δις, τα εκατό είναι μια τζούρα. Δεν θα του λείψουν. Απεναντίας- και μιλάμε θεωρητικά περί φιλανθρωπίας- όταν κάποιος χαρίζει ένα άλφα πακέτο, τότε εκείνος είναι που βγαίνει κερδισμένος. Με τα χρήματα που του περισσεύουν ''αγοράζει'' ό,τι καλύτερο για το όνομα του και την υστεροφημία του.

Στη φώτο, ο 1μ. 98 χθες και σήμερα Μάικλ Τζόρνταν, που γεννήθηκε στο Μπρούκλιν, τη ''Συνοικία το Όνειρο'' της Νέας Υόρκης.


Διαβάστε ακόμα:

ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟΦΑΣΗ...