ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ «ΟΧΙ» ΦΩΝΗ ΣΑΝ ΤΟΥ ΤΖΩΡΤΖ ΚΛΟΥΝΥ

 

Μέχρι πού μπορεί να ερεθιστεί κάποιος ακούγοντας από το τηλέφωνο τη φωνή του άλλου, της άλλης. Ας μην έχει πρόθεση ο άλλος, η άλλη να σε προκαλέσει σεξουαλικά. Να σε φλερτάρει τηλεφωνικά. Η φωνή βαράει κατ’ ευθείαν σ’ εκείνη τη περιοχή του εγκεφάλου που σε κάποιον, σε κάποια να της δημιουργεί την επιθυμία, ακόμα και μέχρι να την φέρει σε οργασμό.

Η φωνή είναι όπλο. Πολιορκητικό όπλο. Δεν προδίδει μόνον συναισθήματα, δεν είναι μόνον ένα μέσο για να εκδηλώσει κάποιος τις επιθυμίες του, τις σκέψεις του.

Κάποιες αντρικές φωνές, όπως τέτοιες θεωρούνται του Τζώρτζ Κλούνυ και του Ράσελ Κρόου, είναι ικανές να αφοπλίσουν ένα θηλυκό οχυρό άρνησης. Να ανοίξουν την καστρόπορτα του φρουρίου. Επειδή σε χαμηλούς τόνους μια ανδρική φωνή με ιδιαίτερα ηχοχρώματα αγγίζει τις μυστηριώδεις χορδές στον εγκέφαλο των γυναικών, πολύ καλύτερα απ’ ό, τι ένα τανκ που ισοπεδώνει ένα μαντρότοιχο με μια κανονιά.

Με την ευκαιρία να πω ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι με το χάρισμα να «φωτογραφίζουν» το χαρακτήρα κάποιου αρκεί να τον ακούσουν να μιλάει. Χωρίς να τον βλέπουν! Αν τον έχουν μπροστά τους η ακτινογράφηση του χαρακτήρα δεν θα είναι ακριβής.

Πάρε ένα παράδειγμα. Ένας άγνωστος, με την έννοια ότι δεν γνωρίζεις τι σόι πράμα είναι, πιθανόν να μην έχει καμμία σχέση με τη δημόσια εικόνα του, ζητάει συνάντηση με μεγαλοεπιχειρηματία. Να του κάνει μια σπουδαία πρόταση. Να του ανοίξει το δρόμο σ’ ένα πρότζεκτ που ενδιαφέρει τον μπίζνεσμαν. Γίνεται η συνάντηση και ο «ειδικός» από το διπλανό δωμάτιο απλά ακούει.

Τελειώνει το ραντεβού. Ο γκουρού θα πει: Ο κύριος είναι απατεώνας. Σε δουλεύει. Θα σε ρίξει σε περιπέτεια. Ή, είναι ειλικρινής, είναι σοβαρός, κατέχει το αντικείμενο.

Να επανέλθουμε στα μυστικά που κρύβει η ερωτική δύναμη της αντρικής φωνής. Σύμφωνα με σχετική έρευνα πιθανολογείται ότι μια γυναίκα από την «ποιότητα» της φωνής ενός άνδρα αντιλαμβάνεται, όχι απαραίτητα συνειδητά, ότι είναι αυτός που της ταιριάζει, αυτός που θα της κάνει τα καλύτερα παιδιά στα σίγουρα.

Διαβάστε ακόμα:

Μέσα σε μια φωλιά Σων Πεν και Σαρλίζ Θερόν