Ο ΤΖΩΡΤΖ ΚΛΟΥΝΥ ΞΗΓΗΘΗΚΕ ΤΗ ΡΟΧΑΛΑ

 

Αμερικάνος καραμπινάτος είναι ο Τζώρτζ Κλούνυ. Ουδεμία σχέση με Αγγλία. Σαφέστατα ο αποδυτηριάκιας είναι με την Αγγλία κι όχι με την Αμερική. Δεν το κρύβω ότι είμαι παραδοσιακός τύπος.

Γουστάρω την παράδοση, την κουλτούρα και το πνεύμα, τις αξίες και τις συμπεριφορές που είναι δεμένες σε κάποιες ιστορικές εποχές. Και θα ήταν πολύ καλό η παράδοση να μη λειτουργεί μονάχα μουσειακά. Η Αγγλία εκπροσωπεί την παράδοση, όχι η Αμερική.

Είπε αυτό που είπε ο ηθοποιός για τα Μάρμαρα της Ακροπόλεως, ότι πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα. Φτάνει πια να τα έχει στην κατοχή της η Αγγλία. Και σαν απάντηση ο δήμαρχος του Λονδίνου, κάποιος Τζόνσον, αποκάλεσε “νοσταλγό του Χίτλερ” τον χολυγουντιακό σταρ.

Με βρετανικό φλέγμα σχολίασε ο Κλούνυ την αντίδραση του χάλια. “Φίλος μου είναι ο δήμαρχος, ξέρω ότι όταν πιει δύο-τρία ουισκάκια παραπάνω λέει κουβέντες που δεν τις εννοεί... Τον καταλαβαίνω, διότι και εγώ έχω βρεθεί στη θέση του, όταν έχω πιει...”. Πήρες χαμπάρι;

Φλέγμα. Έτσι το λέμε. Βρετανικό φλέγμα, όταν κάποιος ψύχραιμος, χωρίς να εκνευριστεί, χωρίς να σηκώσει τον τόνο της φωνής πει δυο λόγια, όχι υβριστικά, όμως ολότελα ξεβρακωτικά για τον άλλονα.

Έχει κατανόηση, είπε ο ηθοποιός, για τον δήμαρχο και με βρετανικό φλέγμα τον έβγαλε ρούχλα, μεθύστακα.

Φλέγμα στα ελληνικά είναι η ροχάλα. Η βλεννώδης ύλη που εκκρίνουν οι ρινικές κοιλότητες, οι βρόγχοι.

Διαβάστε ακόμα:

Γιαούρτωμα σε ειδική τελετή έξω από το δημαρχείο