ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ

 

Πέφτεις επάνω του και μαρμαρώνεις. Φεύγει η σκέψη από το κεφάλι σου μ' ένα ηλεκτρονικό αλεξίπτωτο. Τον πλησιάζεις τον Μέγα Αλέξανδρο και παθαίνεις. Θεός. Υπεράνθρωπος. Η πιο έντονη προσωπικότητα που πάτησε στη γη. Να μιλήσεις γι΄αυτόν έχεις ανάγκη από μουσική υπόκρουση Μπετόβεν.

Και ο Αλέξανδρος από πιτσιρικάς δαιμονιζόταν με τη μουσική, τους ήχους που συνόδευαν τους πυρρίχειους χορούς, που πρώτα μ' αυτούς αποθέωσαν τις αιώνιες αξίες της άμυνας. Έτσι είναι. Εν αρχή είναι η άμυνα. Δεν ξεκινάς επίθεση, αν προηγουμένως δεν έχεις φροντίσει τα νώτα σου.

Κάθε μέρα στον πλανήτη γράφεται ένα βιβλίο για τον Αλέξανδρο. Τον πιο τεράστιο από τους τεράστιους. Σε ηλικία που άλλος σκουντουφλάει, εκείνος είχε κτίσει στόχους πανύψηλους. Ήξερε τι ήθελε. Και πούλησε το πιο τρελό παραμύθι σε βάρβάτους άνδρες και τους παρέσυρε στο όνειρο. Πώς;

Γράψτε στα τέτοια σας μανάδες και πατεράδες σας, γκόμενες και την καριέρα σας. Ελάτε μαζί μου. Ο κουρέας από την Πέλλα, ο φοιτητής από το Άργος Ορεστικό, ο βοσκός από την Πίνδο, χιλιάδες. Για πού; Για το ταξίδι στο πουθενά. Τους έντυσε στην κατσαρόλα, στην πανοπλία από πάνω μέχρι κάτω και τους πήγε 19.000 χιλιόμετρα μακρυά.

Είχε τη μούρλια του ο Αλέξανδρος που γεννήθηκε 20 Ιουλίου, το 356 και πέθανε σα σήμερα 10 Ιουνίου το 323. Ελάτε παρέα μου, είπε στους άνδρες που μάγεψε. Σας υπόσχομαι να βαράτε καθημερινά την καλύτερης ποιότητας κοκαίνη. Τους κέρδισε χωρίς να τους υποσχεθεί φράγκα και θηλυκά. Τίποτα.

Δεν έχει απαντηθεί το γιατί τόσοι πολλοί άνδρες ξέκοψαν από τις οικογένειές τους και τις καφετέριες τους για να πάνε μέχρι εκεί που δεν τολμάει να περάσει ούτε χρυσαετός. Και να μη σταματάνε. Πού πας, είσαι παλαβός, του λέγανε οι κιτρινιάρηδες λαοί που κατακτούσε, και τα άγρια ζώα που συναντούσε τον ρωτούσαν τι διάολο ζητάς εδώ.

Ντοπάριζε τους άνδρες του: Εγώ είμαι εσείς, κι εσείς δεν είμαι εγώ. Χωρίς εσάς εγώ δεν υπάρχω. Δεν θέλω να υπάρχω. Και συνεχίζανε το δρόμο χωρίς επιστροφή. Μετά από 300 χρόνια, όπως έχει υποσχεθεί ο αποδυτηριάκιας, θα αποκαλύψει το μυστικό. Γιατί και πώς ο Αλέκος έπειθε τους άνδρες του να τον ακολουθήσουν στην κόλαση.

Διαβάστε ακόμα:

Γεννήθηκε με ψυχή ινδιάνου