ΒΥΖΙΑ ΜΑΝΑΣ ΚΑΙ ΕΡΩΜΕΝΗΣ

 

Το μάτι μου, το ομολογώ, όταν πρωτοείδα τη φωτογραφία της με πινέζες καρφωμένη έξω από κινηματογράφο, έπεσε κατ' ευθείαν στα μπούτια της. Ευλογημένε, Θεέ μου, τι μπουτάρες είναι αυτές. Λιονταρίνα, γυναικάρα που έχει πάρει επάνω της την άγρια φύση του βασιληά, ένας είναι ο βασιληάς της ζούγκλας.

Σοφία Λώρεν. Το ατόφιο θηλυκό χρυσάφι στο γυναικείο κορμί. Αρχέτυπο της Αμαζόνας που αρνήθηκε το ρόλο της θεάς και αποφάσισε να γίνει σύμβολο της πρόκλησης της σεξουαλικής ορμής, να βοηθήσαι στη διαιώνιση του είδους. Με τις αναλογίες τις δικές της και τη θερμοκρασία της συνεχίζεται ο Οίκος, διατηρείται το γένος, κι αυτή σίγουρα θα δώσει τον πολύτιμο καρπό.

Σα σήμερα, στις 20 Σεπτεμβρίου, το 1934, γεννήθηκε η Σοφία Βιλάνι Σιλικόνε, που έγινε Σοφία Λώρεν, διότι δεν υποτάχθηκε στη μοίρα της. Νόθα, δεν την αναγνώρισε ο πατέρας της, αν ήταν εκείνος που θαρρούσε για πατέρα της, και σε χρόνια πείνας και δυστυχίας βγήκε στο κλαρί, μόνη της, πιθανόν να την έσπρωξε η μάνα της στην πορνεία.

Στα 14 της συμμετέχει σε διαγωνισμό ομορφιάς, δεν βγαίνει πρώτη. Ξαναπάει σ' άλλα καλλιστεία, μετά από δύο χρόνια, και γνωρίζει τον κινηματογραφικό παραγωγό Κάρλο
Πόντι, τον άνδρα της ζωής της.

Βυζιά μάνας και ερωμένης, καθαρά, αγνά, υπερήφανα, αισθητικής γλυπτού. Όλοι οι συμπρωταγωνιστές της στις ταινίες την ερωτεύθηκαν. Λέγεται ότι δεν πήγε με κανέναν. Δεν
απάτησε τον κοντό, χοντρό, φαλακρό Κάρλο Πόντι, 21 χρόνια μεγαλύτερό της, με τον οποίο έκανε δύο γιους. Είναι πια γιαγιά η 82χρονη. Παραμένει θεά. Κυκλοφορεί ακόμα λες και είναι σταρ. Σίγουρη ότι θα την πυροβολούν τα φλας από κάθε γωνιά, όπου κι αν βρεθεί. Είναι 82 αλλά έξω από τη σκέψη της οι έννοιες Γριά, Γιαγιά, Συνταξιούχος, Τελειωμένη, Απόμαχη, Βετεράνος.

Τα μάτια της και η λάμψη του προσώπου της δείχνουν ότι το τζάκι της είναι ακόμα αναμμένο, όπως ήταν και της γιαγιάς της, που ερωτοτροπούσε, που ήθελε να την φλερτάρουν κι όταν το κονταίρ είχε περάσει τα 80. Η φρεγάτα Λώρεν, η κατάλκα με το ίδιο πάντα σκαρί και στην ένατη δεκαετία της.

Ο αποδυτηριάκιας έχει πάρει θέση εδώ και χρόνια. Δύο είναι οι γυναίκες του περασμένου αιώνα, και οι δύο γεννήθηκαν το 1934, και μήνα Σεπτέμβριο. Στις 20 η Ιταλίδα Σοφία Λώρεν, στις 28 η Γαλλίδα Μπριτζίτ Μπαρντώ. Η Λώρεν είναι η συνέχεια της παλιάς γυναίκας, με τη φαρδειά λεκάνη, με πιασίματα, η Μπαρντώ αυτή που όρισε τις αναλογίες στην γυναίκα της διαστημικής εποχής, της εργαζόμενης, της κομψής, της αδύνατης, εκείνης που θα μοιάζει με τα μανεκέν.

Δύο γυναίκες τεράστιες, ευλογημένες, ονειρεμένες για κάθε αρσενικό, που έχουν την ίδια ηλικία και ανήκουν σε δύο διαφορετικούς κόσμους, στον χθεσινό και τον σημερινό.

Διαβάστε ακόμα:

Η πιο όμορφη γυναίκα του σινεμά