Ο ΓΟΗΣ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

 

Είναι ίσως ο πιο αντιπροσωπευτικός γόης του περασμένου αιώνα στο σινεμά. Δεν υπήρχε περίπτωση τόσο κυριλάτος, τόσο φρεσκοξυρισμένος, χαριτωμένος και κομψός, να έκανε καριέρα σήμερα στον κινηματογράφο. Δεν γυρίζονται ταινίες που στηρίζονται εμπορικά σε τύπους τζέντλεμαν, σε τέτοιους ρόλους που αυτός ήταν ιδανικός. Ο Κάρυ Γκραντ. Γυαλιστερός και ευγενικός.

Και ποια ήταν η εποχή του Άγγλου ηθοποιού, που ήταν ήδη φίρμα πριν από τον πόλεμο; Πέθανε σα σήμερα 29 Νοεμβρίου, το 1986. Ήταν η εποχή του Χθες. Πόσο, αλήθεια, βρίσκεται μακρυά μας το Χθες. Πόσο, αλήθεια, έχουμε τρέξει και σήμερα είναι σπάνιο είδος το ανδρικό ζώο με το όνομα Cary Grant. Δεν θα το συναντήσουμε ούτε στο σινεμά, ούτε στην καθημερινότητά μας.

Με το όνομα Άρτσιμπαλντ Αλεξάντερ Λιτς γεννήθηκε το 1904 στο Μπρίστολ της Αγγλίας ένα παιδί χωρίς δικές του επιθυμίες και οικογενειακή καθοδήγηση. Στα 9 χρόνια του άκουσε τον πατέρα του να του λέει ότι η μάνα του έφυγε σε ταξίδι μακρινό και αγύριστο. Μανιοκαταθλιπτική η γυναίκα, την κλείσανε σε ίδρυμα και την ξανάδε μετά από 30 χρόνια.

Πιτσιρικάς έμπλεξε σε μπουλούκι, αυτός έκανε τον βοηθό ακροβάτη. Ο θίασος πήγε στις ΗΠΑ, εκείνος έμεινε εκεί, συνέχισε να κάνει τον ακροβάτη, τον ζογκλέρ, τον τραγουδιστή, τον χορευτή. Ανακάλυψε τον κινηματογράφο, αλλά και ο κινηματογράφος τον ανακάλυψε. Εξελίχθηκε σε πρώτο όνομα.

Περιπετειώδης η ζωή του με τις γυναίκες, έκανε πέντε γάμους, χωρίς ποτέ να σταματήσουν οι φήμες, που δεν ήταν μόνον φήμες, για την αδυναμία του και στο ανδρικό φύλο. Έχει μείνει στην Ιστορία το πόσο κυνήγησε την Σοφία Λώρεν, πριν από το γάμο της με τον κατά 40 χρόνια μεγαλύτερο σύζυγό της. Ο τέταρτος γάμος του Κάρυ Γκραντ ήταν με την καυτή γκόμενα, ηθοποιό Νταϊάνα Κάνον, που κι αυτή, όπως η Λώρεν, ήταν κατά 30 χρόνια νεώτερή του.

Διαβάστε ακόμα:

Η γιαγιά; Η γυναικάρα της ροκ