ΓΙΑ ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΠΑΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

 

Εκατομμύρια, όχι απλά χιλιάδες, ατέλειωτα εκατομμύρια γραπτά μηνύματα μέσω κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικές επιστολές, ακόμα και ιστοσελίδες ψιλοκουβέντας ανταγωνίζονται πλέον το παραδοσιακό ταχυδρομείο για να επικοινωνήσουν με τον αη-Βασίλη, τον άγιο των δώρων.

Φοβερό. Αποκαλυπτικό. Παιδιά που γνωρίζουν ότι ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ άγιος Βασίλης, ότι ΔΕΝ πρόκειται να τους απαντήσει, να τους θυμηθεί μ’ ένα δωράκι, του στέλνουν γράμμα, ένα μήνυμα.

Αποδεδειγμένο ότι η πιο δημοφιλή ταχυδρομική διεύθυνση τούτες τις ημέρες είναι αυτή του αη-Βασίλη. Φέτος προβλέπεται να σπάσει το ρεκόρ επιστολών που θα λάβει ο λαοφιλέστατος παγκοσμίως άγιος.

Το πιο φοβερό. Για να μην απογοητεύονται τα παιδιά κάποια ταχυδρομεία απαντούν στα παιδιά για λογαριασμό του αη-Βασίλη.

Σύμφωνα με τη λογική από χρόνο σε χρόνο, από δεκαετία σε δεκαετία, θα περίμενε κανείς να... σκονίζεται ο αη-Βασίλης, να τον έπιανε η σκόνη, αν τον τοποθετούσε εκεί στα ξεχασμένα ράφια της η Ιστορία. Δεν συμβαίνει αυτό.

Παρά την δηλωμένη απουσία του, παρά την πεισματική ανυπαρξία του, ο άγιος από τον χιονισμένο βορρά όλο και περισσότερο ζει στις ανάγκες των παιδιών. Στις επιθυμίες τους. Στην φαντασία τους.

Διαβάστε ακόμα:

ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ!!!