ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΙΟ ΣΟΦΟΥ

 

Μια ακόμα κουβέντα με αφορμή το θάνατο του τεράστιου Στήβεν Χώκιγκ. Τι είπε για την γυναίκα μας. Τη δική μας σύζυγο, αδελφή, ανηψιά, συνάδελφο, γειτόνισσα, φίλη και άγνωστη. Την κάθε γυναίκα. Την αιώνια γυναίκα.

Μιλάει το πρώτο μυαλό στη γη τα τελευταία 500 χρόνια. Ο Στήβεν Χώκιγκ. Ένας σακάτης, καθηλωμένος χρόνια ολόκληρα στο αναπηρικό καροτσάκι. Κάθε κουβέντα του είναι χρυσάφι. Μια ατάκα θα πει και θα κάτσεις προσοχή. Ακίνητος. Μαρμαρωμένος. Να σκεφθείς το βάθος και το πλάτος του λόγου του.

Ούτε πολιτικός ήταν ο Stephen Hawking να κλάνει αρλούμπες, ούτε τηλεπαρουσιαστής να χάνεις την ώρα σου. Ο εν λόγω αστροφυσικός κουβαλούσε συμπυκνωμένη γνώση και αποστάγματα όλων των προηγούμενων πολιτισμών της ανθρωπότητας. Για το σύμπαν μιλάει ο σοφός και η παγκόσμια επιστήμη προσκυνάει τη σκέψη του.

Κι έρχεται ο Χώκιγκ να μας πει τη πιο μεγάλη κουβέντα: «Το άλυτο μυστήριο είναι η γυναίκα!».

Τι είπε το μυαλό! Επιβεβαίωσε αυτό που έτσι ή αλλοιώς υποστηρίζουν ανθρωπολόγοι και τραγικοί ποιητές, οι πιο φωτισμένοι λογοτέχνες της αιωνιότητας. Ότι το πραγματικά μεγάλο μυστήριο είναι η γυναίκα. Τι σημαίνει αυτό;

Εύκολη η μετάφραση για τον αποδυτηριάκια, κύριοι. Άλλο ζώο είναι η γυναίκα. Καμία σχέση με το ζώο άνδρας. Χαίρετε.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΔΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ