ΤΟΝ ΖΗΛΕΥΕ ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΩΡΑΙΟΣ ΘΕΟΣ

 

Ήρθε αρκετές φορές στην Ελλάδα. Κάθε φορά το πρώτο βράδυ της άφιξής του στην Αθήνα έτρεχε στην Πλάκα να κάνει καμάκι. Δεν κρατιότανε με τίποτα. Το τελευταίο που τον απασχολούσε ήταν τι θα πουν οι άλλοι. Αδερφάρα εντελώς ξεφωνημένη. Θεός, όμως. Ομορφιά και κόψη αρχαίου θεού. Κορμί ονειρικό, το απόλυτα ιδεώδες από καταβολής, από την εποχή του Αδάμ. Το απόλυτο μοντέλο για τον περισσότερο εμπνευσμένο γλύπτη

Ρούντολφ Χαμέτοβιτς Νουρέγιεφ, με αίμα τατάρικο, γεννήθηκε σα σήμερα 17 Μαρτίου το 1938, στο Ιρκούσκ της Ρωσίας. Ο μεγαλύτερος χορευτής τα τελευταία 100 χρόνια στο κλασικό μπαλέτο. Αυτός και ο Πολωνός Νιζίσκι.

Πριν συνειδητοποιήσει την gay ταυτότητά του γούσταρε τις γυναίκες, όπως και γυναίκες του την έπεφταν. Ο καλλονός. Πρόσωπο από κεφάλι αγάλματος του Μιχαήλ Άγγελου και σώμα αθλητικό, συνάμα και καλλιτεχνικό, δίχως ίχνος λίπους. Ουράνια φιγούρα. Ερωτική. Αγγελική.

Έκανε πρόταση γάμου σε μια κοπέλλα της σχολής χορού, συμμαθήτριά του, μετά το τρίτο τους ραντεβού. Τον γλυκοκοιταζε η γυναίκα του καθηγητή, που είχε τα διπλάσια χρόνια, η 42χρονη Ξένια Αλεξάντροβα Πούσκιν. Τον πήρε στο κρεβάτι και, μια φορά που έκαναν έρωτα, του λέει: “Θέλω να μάθεις και τι σημαίνει άνδρας”.

Είναι γνωστό ότι είχε μια σεξουαλική περιπέτεια και με την αδελφή της Τζάκυ Κένεντυ. Ποια γυναίκα δεν θα ήθελε να την πάρει στην αγκαλιά του, ένας τόσο όμορφος άνδρας, ακόμα κι αν είναι ομοφυλόφιλος. Είχε πει στην Έθελ Κένεντυ: “Είμαι κατά 99% ομοφυλόφιλος, όμως αν με θέλει μια γυναίκα πρέπει εκείνη να πάρει την πρωτοβουλία”.

Με τα μπαλέτα Κύρωφ έκανε περιοδεία και στο Παρίσι αυτομόλησε, το 1961. Ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Γαλλία. Μετά από ένα χρόνο και για μια εικοσαετία χόρευε στα Βασιλικά Μπαλέτα, στο Λονδίνο, ο πρώτος χορευτής του κόσμου, στο πλευρό της κατά 19 χρόνια μεγαλύτερής του Μαργκότ Φονταίην.

Ο μέγας έρωτας της ζωής του ήταν ο Δανός χορευτής Έρικ Μπρουν. Ο “Ρούντυ” πέθανε από aids το 1993, στα 55 του.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΙΟ ΣΟΦΟΥ