ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ... ΠΛΑΝΗΤΕΣ

 

Ψάχνοντας στο αρχείο μου να βρω κάτι συγκεκριμένο πέφτω σ’ ένα άσχετο θέμα. Ένα κείμενο που είχε δημοσιευτεί σε περιοδικό το Φεβρουάριο του 1958 και είχε την υπογραφή πανεπιστημιακού καθηγητή, συνεργάτη του υπουργείου Εργασίας της Γερμανίας.

Φοβερά πράγματα. Παρακαλώ, να σταθείτε στα νούμερα που θα αναφερθούν στη συνέχεια. Θα έχετε την κραυγαλέα διαπίστωση στο πόσο γρήγορα αλλάζουν βασικά πράγματα στη ζωή μας. Πόσο ο κόσμος που ζούμε γεννάει εξελίξεις συνταρακτικές που έτσι ή αλλοιώς επηρεάζουν την καθημερινότητά μας αλλά και την ύπαρξή μας γενικώτερα.

Το 1958, λοιπόν. τονίζω τη χρονολογία, ο κύριος καθηγητής γράφει ότι τα τελευταία 50 χρόνια ο πληθυσμός της γης διπλασιάστηκε. Να θυμίσω ότι ήδη προηγήθηκαν δύο παγκόσμιοι πόλεμοι. Κι όμως, ο πληθυσμός διπλασιάστηκε, έφθασε τα δύο δις 691 εκ., από τα οποία τα 170 εκ. στις ΗΠΑ, τα 205 στη Ρωσία, τα 600 στην Κίνα και τα 383 στην Ινδία, η οποία παρουσίασε τη μικρότερη αύξηση.
Θα υπάρξει πρόβλημα διατροφής(!) προβλέπει το 1958 ο καθηγητής, διότι μετά από 22 χρόνια, δηλαδή το 1980 ο πλανήτης θα φθάσει τα 3 δις 628 εκ., από τα οποία τα 2 δις 251 εκ. θα βρίσκονται στις 4 προαναφερθείσες χώρες. Τι θα τρώνε τόσοι πολλοί άνθρωποι;

Πρέπει να βρεθεί τρόπος να διπλασιαστεί η παραγωγή τροφής προειδοποιεί ο καθηγητής, ο οποίος τότε, το 1958, πρότεινε, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα, να βρεθεί τρόπος ώστε οι άνθρωποι να έχουν τη δυνατότητα να μεταναστεύουν σ’ άλλους πλανήτες. Το είπε ο άνθρωπος το 1958, τι θα πει ο επόμενος το 2058; Ακόμα είστε εδώ, στη γη...

Διαβάστε ακόμα:

''ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ'', ΤΟ ΚΟΛΠΟ