ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ... ΑΓΙΟ

 

Η κυρία υπουργίνα της παιδείας, δηλαδή η αρμόδια των σχολείων, με το ωραίο όνομα Κεραμέως, ανακοίνωσε ότι οι οι πανελλήνιες θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου. Θα περιμένω την κίνηση της αρχιεπισκοπής. Τι θα αποφασίσει η κεντρική διοίκηση της Εκκλησίας, για να βοηθήσει τα παιδιά των λυκείων. Μην ενεργήσουν εκτός θρησκευτικής γραμμής κάποιοι μητροπολίτες. Σαν τον Κορίνθου Διονύσιο που στο παρελθόν είχε χοροστατήσει στη θεία λειτουργία στο μητροπολιτικό ναό Αποστόλου Παύλου, για πάρτη των μαθητών. Να τους φωτίσει ο Θεός να γράψουν καλά.

Δεν γίνονται, ρε, αυτά τα πράγματα. Αν τα κάνανε οι Ζουλού στον καιρό τους, θα λέγαμε “οι άνθρωποι είναι πρωτόγονοι, τι να περιμένεις από ειδωλολάτρες, οι οποίοι λατρεύουν ανύπαρκτες θεότητες και περιμένουν την ελπίδα από τον ήλιο, τη βροχή, και τι σημάδια θα δουν σ' ένα ζώο...”.

Η Ιερά Σύνοδος να παρακαλέσει τον αρμόδιο άγιο, εκείνον που έχει ειδικευτεί στο ζήτημα των μαθητικών εξετάσεων. Έτσι είναι. Ο κάθε άγιος έχει συγκεκριμένη αποστολή, δεν είναι όλοι για όλα. Όπως οι γιατροί, άλλος γυναικολόγος, άλλος εντερολόγος και νευρολόγος. Όπως οι δικηγόροι, άλλος ειδικός στα διαζύγια, άλλος στα ναυτιλιακά και τα τραπεζικά. Παράλειψη του ιερατείου να μην ασχοληθεί σχετικώς. Στο φινάλε γιατί τους έχουμε τους αγίους; Για να βοηθάνε όταν τους έχουμε ανάγκη..

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΧΙΤΛΕΡ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ... ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ