ΚΟΝΤΟΣ, ΑΣΧΗΜΟΣ ΤΟ ΚΕΛΕΠΟΥΡΙ ΕΡΑΣΤΗΣ ΩΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ

 

Ηθοποιάρα. Το λες ανεπιφύλακτα. Τα τελευταία χρόνια βαριέται να παίζει το ρόλο του στην ταινία, και δεν είναι μόνο λόγω ηλικίας. Συμβαίνει και σ' άλλους φτασμένους σταρ του Χόλυγουντ. Για να βγάλουν το... μεροκάματο φτάνει και περισσεύει το όνομα τους και η εμπειρία τους. Όπως και να 'χει ο πολυβραβευμένος Ντάστιν Χόφμαν με ποιοτικές και εμβληματικές ταινίες έχει γράψει τη δική του σπουδαία πορεία στο σινεμά.

Μεγάλο όπλο του το ταλέντο. Τι άλλο; Χωρίς ταλέντο δεν πάει κανείς υψηλά. Στην κορυφή. Στην καθιέρωση. Στην αναγνώριση. Όλα αυτά. Δεν τον γράφει η Ιστορία εκείνον που απλά αρέσει στον κόσμο ή έκανε σουξέ για κάποιο άλφα σύντομο διάστημα. Ο εβραίος, ο ένας ακόμα εβραίος της κινηματογραφικής βιομηχανίας, κι ο ένας ακόμα γεννημένος στο Λος Άντζελες, ο Dustin Lee Hoffman τα κατάφερε να παραμείνει στον αφρό περισσότερο από μισό αιώνα.

Και δεν τον πιάνει το μάτι σου. Ο άνθρωπος της δουλειάς, ο σκηνοθέτης, ξέρει σε ποιον να ποντάρει. Χρειαζόταν έναν απόφοιτο, 21χρονο, που θα τον αποπλανούσε μια σαρανταπεντάρα παντρεμένη. Και διάλεξε ο βραβευμένος με Όσκαρ το 1966 Μάικ Νίκολς επιλέγει τον άγνωστο, άσχημο, κοντό και με όχι... κομψή μύτη Ντάστιν Χόφμαν.

Ο Χόφμαν γεννήθηκε το 1937, σα σήμερα 7 Αυγούστου, από μάνα πιανίστρια και το ενδιαφέρον του ήταν μόνο για τη μουσική. Να γίνει πιανίστας κι αυτός. Σύντομα διαπίστωσε πως η μουσική δεν ήταν το τραίνο της ζωής του, αν συνέχιζε θα έκανε καριέρα πηγαίνοντας με πατήνι.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΚΑΡΕΚΛΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΓΚΕΛΑΣ