Η ΣΙΩΠΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ (;) ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 
Ο Μητσοτάκης ξέρει. Αν υπάρχει κίνδυνος να γίνει πόλεμος με την Τουρκία. Δεν γίνεται να μη ξέρει ο πρωθυπουργός. Εσύ δεν το ξέρεις. Οπότε είσαι λάθος, κύριε, να λες ότι δεν θα αποφύγουμε το μπλέξιμο με την Τουρκία. Ή ότι σίγουρα αποκλείεται το όποιο θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.
Καλώς πράττει ο Μητσοτάκης, και όποιος άλλος ήταν πρωθυπουργός να το ΄χει ραμμένο. Να μη λέει αυτό που γνωρίζει. Ότι δεν γλυτώνουμε τη σύρραξη, ότι είναι σενάριο πολεμικής φαντασίας να χτυπηθούμε με τον γείτονα. Τι, δηλαδή, να βγει να πει ο Μητσοτάκης; Την αλήθεια, θα μου πεις.
Ε, λοιπόν, η αλήθεια δεν λέγεται, κύριε. Αλήθεια σημαίνει να θορυβηθεί ο κόσμος στην περίπτωση που πράγματι παίζει πιθανότητα πολέμου και το πει ο πρωθυπουργός πριν ξεκινήσουν τα μπαμ μπουμ. Αλήθεια επίσης σημαίνει να προκαλέσει τον Ερντογάν να αντιδράσει κατά της Ελλάδος έτσι που δεν ήθελε ο σουλτάνος, αν τον ξεμπροστιάσει ο συνάδελφος κυβερνήτης της Ελλάδος. Να μην έχει πράγματι σκοπό να βαρέσει την Ελλάδα ο Τούρκος, να πουλάει μόνο νταηλήκια για εσωτερική κατανάλωση και ο Μητσοτάκης να πει την... αλήθεια. Ότι ο Ερντογάν παίζει θέατρο. Να τον κάνει... Τούρκο τον συνάδελφο κι αυτός για να διαψεύσει τον Μητσοτάκη, αλλά και για να φτιάξει το προφίλ του, ότι δεν είναι μόνο λόγια, να δώσει το σύνθημα ''Βουρ στον πατσά''.
Ξέχασε την αλήθεια, λοιπόν. Δεν λέω, η αλήθεια έχει αξία, αλλά πιο πολύτιμη είναι η σιωπή.
Διαβασε ακομα:

O ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ