ΣΤΗ ΦΟΡΑ Η ΟΡΑ, ΣΤΗ ΜΟΥΓΚΑ Η ΦΟΥΡΕΙΡΑ

 

Η κυρία Ελένη Φουρέιρα που επαγγέλεται την τραγουδίστρια είναι Αλβανίδα. Δεν είναι κακό αυτό. Και πως θα μπορούσε να είναι κακό κάτι για το οποίο δεν ευθύνεται η ίδια. Το κακό, λέω εγώ, είναι να μην είσαι υπερήφανος για την καταγωγή σου, όποια κι αν είναι αυτή. Όπως να μη ντρέπεσαι για την οικογένειά σου, το όνομά σου.

Εδώ και δυο χρόνια παίζει αυτή η ιστορία. Οταν κάποιος το σφύριξε στην πιάτσα. Μέχρι έρευνα είχε γίνει για να βρουν ποιο είναι το πραγματικό όνομά της. Κατέληξαν στο αλβανοπρεπές Φουρεράι Εντέλα, του Κρίστακ και της Μαργιέτα.

Για το από ποιο τόπο προέρχεται η κυρία Φουρέιρα, η ίδια λέει κάτι κουλά. Από Μεξικό, Αργεντινή, Κολομβία, Νησιά Μπουρού Μπουρού, Χαβάη. Για Αλβανία κουβέντα. Γιατί;

Κάποιος με περισπούδαστο ύφος εξήγησε. Ενας μάνατζερ της σφύριξε ότι πρέπει να κρύψει την καταγωγή της, γιατί σαν Αλβανίδα δεν έχει τύχη για καριέρα.

Κι εδώ κολλάει πώς μου ήρθε στο μυαλό η ιστορία. Λόγω Ρίτας. Της Ριτάρας  Όρα. Αλβανίδα κι αυτή. Σχίζει στην Αγγλία. Πέρυσι, το 2013, πήρε το βραβείο της καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης τραγουδίστριας. Πού; Στην Αγγλία που είναι σωβινιστές. Κι αυτή φόρα παρτίδα λέει «Είμαι Αλβανίδα!».

25-01-14ora

Φωνάρα η Rita Ora. Και δεν τραγουδάει play – back, όπως κάποιες άλλες φιρμίτσες στην Ελλάδα. Επειδή κουνάνε κεφάλια και οπίσθια, να δείξουν το πάθος στην ερμηνεία και από το φόβο μην αποσυντονιστούνε με τις νότες, απλά ανοιγοκλείνουν το στόμα τους.

Έτσι που λες με τη Ρίτα μας. Δεν την κάνει γαργάρα που είναι Αλβανίδα, Κοσοβάρισσα, μάλιστα. Και πήγε και στην ιδιαίτερη πατρίδα της την Πρίστινα, και τραγούδησε.

Τελικά, η Ελένη Φουρέιρα, μια χαρά κορίτσι, και γι’ αυτό ίσως αποκατέστησε τη σχέση της με τον διεθνή ποδοσφαιριστή Γιώργου Σαμαρά, αν πράγματι είναι Αλβανίδα, γιατί το αρνείται; 

Διαβάστε ακόμα:

Μούφα ο γιος του Μουρατίδη