ΚΑΝΑΛΙΑ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΙΚΑ, ΟΜΑΔΕΣ ΜΙΖΕΡΕΣ

 

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Ποιων εφημερίδων; Οι 14 αθηναϊκές εφημερίδες που κυκλοφορούν κάθε μέρα πουλάνε συνολικά 114.000 φύλλα. Αυτών των εφημερίδων. Κάποιες μάλιστα τις αγοράζουν χίλιοι, χίλιοι πεντακόσιοι άνθρωποι. Μια, δυο έχουν τριψήφιο αριθμό πωλήσεων.

Ωραίο κόλπο. Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Το κόλπο είναι να ξοδεύεις χρόνο και χώρο σαν κανάλι, σα site, σα ραδιόφωνο σε ημιθανή πράγματα, όπως είναι οι εφημερίδες σήμερα.

Ένα κανάλι, ένα ραδιόφωνο έχει πρόγραμμα, υποτίθεται, 24ωρο. Πώς να το γεμίσεις; Ό, τι παίξει, κοστίζει. Εκπομπή, σήριαλ, δελτίο ειδήσεων. Έξοδα είναι αυτά. Τα πρωτοσέλιδα είναι τζάμπα υλικό. Πεθαμένο υλικό. Γιατί, από το ζωντανό υλικό ποιο είναι αυτό που αξίζει, που βλέπεται;

Κάθεται ο άλλος με το εργαλείο στο χέρι και κάνει ροταίησιον, ζάπιγκ το λένε, στην τηλεόραση και δεν βρίσκει τι να δει. Άμα δεν υπάρχει τίποτα, τι να δει; Πεθαμένες οι εφημερίδες, νεκρά τα κανάλια.

Ίδια κατάσταση και στα γήπεδα. Δέκα εκατομμύρια είμαστε και αγοράζουν 114.000 εφημερίδες την ημέρα. Και σε μία αγωνιστική του πρωταθλήματος πάνε, δεν πάνε 30-35.000 άνθρωποι.

Καταλαβαίνεις. Θες, δεν θες φουκαραδιάζεις. Τα μικρά μεγέθη σε κάνουν κι εσένα μικρό. Σε κονταίνουν. Σου αφαιρούν δύναμη, ηθικό. Μήντια φουκαριάρικα, ομάδες μίζερες, κόμματα της ελεημοσύνης. Καταδικασμένος είσαι.

Διαβάστε ακόμα:

Το καψόνι του Νίκου Μαστοράκη