ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣΑΝ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΜΠΑΛΑΤΣΙΝΟΥ

 

Καλώς έπραξαν ο κύριος Πέτρος Κωστόπουλος και η κυρία Τζένη Μπαλατσινού που μ' ένα απλό σημείωμα γνωστοποίησαν το χωρισμό τους. Δημόσια πρόσωπα είναι και για την προστασία τους έβγαλαν στον αέρα ένα γεγονός αυστηρά προσωπικό. “Δεν είμαστε πλέον ζευγάρι”.

Για σκέψου αύριο να δουν τον Πέτρο Κωστόπουλο με μια γυναίκα; Θέμα για γκόσιπ. Ακόμα κι αν πρόκειται για επαγγελματικό ραντεβού. Θα πουν ότι βάζει κέρατο στην γυναίκα του, μάλιστα χωρίς να παίρνει μέτρα προστασίας.

Γιατί, όμως, χώρισαν Πέτρος Κωστόπουλος και Τζένη Μπαλατσινού; Θα στο πω, παρ' ότι δεν σου παραχωρώ το δικαίωμα της περιέργειας. Τι σ' ενδιαφέρει, δηλαδή, για ποιο λόγο έφθασαν στο διαζύγιο μετά από 18 χρόνια γάμο με τρία παιδιά; Όπως οι ίδιοι οι δύο σύζυγοι δεν είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν την αιτία, τις αιτίες του διαζυγίου, κι αν αυτό είναι βελούδινο ή, κατακόκκινο με αίμα ταύρου.

Χώρισαν γιατί έχουν τα άντερα να χωρίσουν. Ακριβώς. Θέλει δύναμη να διαλύσεις την οικογένειά σου χωρίς να την γκρεμίσεις. Χωρίς να συγκρουστείς με τον άλλον, την άλλην. Και να συνεχίσεις να έχεις μέσα στη ζωή σου τον πρώην, την πρώην σύζυγο, παρ' ότι έχεις τελειώσει μαζύ της.

Γιατί χώρισαν; Να το πάμε πιο βαθειά. Επειδή ήταν παντρεμένοι. Αυτή είναι η μέγιστη αιτία διαζυγίου. Ότι συζούν δυο άνθρωποι και κάνουν μια κοινή ζωή που δεν τους ικανοποιεί υπαρξιακά, χωρίς απαραίτητα να φταίει ο ένας από τους δυο, και οι δυο. Αυτό που λέμε. Ότι χρειάζεται άντερα για να διαλύσεις το μαγαζί.

Ποιος, ρε, πριν παντρευτεί είναι προετοιμασμένος να συμβιβαστεί με μια έγγαμη ζωή όπως αυτή θα είναι μετά δέκα και είκοσι χρόνια; Ποιος Κωστόπουλος και ποια Μπαλατσινού. Μιλάμε για το πιο άλυτο πρόβλημα της αιωνιότητας. Τον γάμο. Για τον υπέρτατο συμβιβασμό του ατόμου.

Γιατί, λέει, χώρισαν Κωστόπουλος και Μπαλατσινού. Είπαμε. Επειδή ήταν παντρεμένοι. Επειδή όσο κι αν έχουν τα χρονάκια τους δεν αισθάνονται ότι έχουν τελειώσει τη ζωή τους. Επειδή ξέρουν ότι μέσα στον γάμο δεν μπορούν να ζήσουν αυτά που θέλουν. Τελικά. Δεν υπήρχε περίπτωση να χωρίσουν αν δεν ήταν παντρεμένοι.

Διαβάστε ακόμα:

Ξεχάσαμε τον πόνο μας τουλάχιστον...