ΔΕΝ ΚΡΑΤΙΕΤΑΙ Η ΓΙΑΝΝΑ, ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ “ΜΠΑΜ”

 

Η Γιάννα είναι η Γιάννα και πρέπει να καταλάβουν οι Έλληνες ότι δεν έχουν καθαρίσει μαζύ της. Και ποια θα είναι η συνέχεια θα το αποφασίσει η ίδια. Κανείς άλλος και, τελικά, αν ξαναπαίξει, αυτό θα συμβεί με τους δικούς της όρους. Επειδή η Γιάννα είναι η Γιάννα. Και επειδή δεν θεωρεί ότι στην πιάτσα κυκλοφορεί σήμερα κάποιος πιο δυνατός παίκτης από την ίδια.

Ποιος είναι ο Σαμαράς μπροστά στην Γιάννα; Ο Βενιζέλος, ο Τσίπρας. Λέμε για τους πρώτους πιστολάδες στην πολιτική. Άσχετο αν εξαρτάται απ' αυτούς. Και επειδή εξαρτάται, μάλλον επειδή δεν θέλει να εξαρτάται, και επειδή οι κομματάρχες δεν της έχουν εμπιστοσύνη, γι' αυτό δεν την βάζουν στο παιχνίδι. Να μπλεχτεί στα πόδια τους.

Από την άλλη η Γιάννα Αγγελοπούλου απέφυγε να κάνει “πραξικόπημα” επειδή πηγαίνει για μεγάλα ψάρια. Τι θα πει “πραξικόπημα”; Αυτό που έκανε ο Μαρινάκης και βούτηξε τον Δήμο Πειραιά. Αυτό που έκανε ο Θεοδωράκης με το Ποτάμι.

Αν, λοιπόν, έβγαινε στο κλαρί η Γιάννα έπρεπε προηγουμένως να νταραβεριστεί στο παρασκηνιακό με τους εκδότες και τους καναλάρχες. Καμμία σημασία δεν έχει, δυστυχώς, ευτυχώς, που τα μήντια σήμερα είναι χρεοκοπημένα. Δεν “περνάς” αν δεν τα βρεις μαζύ τους. Με κάποιους απ' αυτούς. Αν δεν εξασφαλίσεις ορκωτές συμμαχίες και κυριλάτες ανοχές.

Μετά το 1990 στην πολιτική και οικονομική της Ελλάδος υπάρχουν “διόδια”. Όπως το λέω. Και επειδή η Γιάννα τα έχει βάλει κάτω, τα έχει ζυγίσει, εδώ και πέντε χρόνια ήταν διστακτική. Μέχρι πότε, όμως; Δεν κρατιέται σήμερα. Η μπούκα Μαρινάκη στον Πειραιά και το τόλμημα Θεοδωράκη στην κομματικοκρατία ήταν ένα σοκ για την κυρία Γιάννα. Θα έπρεπε να είχε κάνει την κίνησή της. Να μην περίμενε την “κοινή συναινέση” επανεμφάνισή της στο προσκήνιο.

Διαβάστε ακόμα:

Ξεχάσαμε τον πόνο μας τουλάχιστον