ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Συνελήφθη η κυρία Δήμητρα Λιάνη σε φαγάδικο στο γραφικό Μόλυβο. Η είδηση της ημέρας! Ποιας ημέρας; Του μήνα, τουλάχιστον. Μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία του site της Μυτιλήνης που τσάκωσε να δοκιμάζει, λέει, λιχουδιές η σύζυγος του πεθαμένου Ανδρέα Παπανδρέου. Όχι η πρώην σύζυγος, κύριοι αγράμματοι, διότι δεν θα μπορούσε να ήταν νυν με πτώμα που βρίσκεται 18 χρόνια στο νεκροταφείο.

Φοβερά πράγματα. Μία ανύπαρκτη, μία “νεκρή” από πλευράς δημόσιου ενδιαφέροντος, λέω για την κυρία Δήμητρα Λιάνη, με την οποία κανείς δεν ασχολείται, κανείς δεν ρωτάει τι κάνει, να αποτελεί αντικείμενο δημοσιογραφικής αποκάλυψης. Από τη φωτογραφία στο ταβερνείο φαίνεται ότι η κυρία Λιάνη μάλλον έχει πάρει κάποια κιλά. Ίσως από τις λιχουδιές στη Λέσβο.

Γεμίζουμε τον κάδο απορριμάτων της ημέρας, με “ειδήσεις” σκουπιδιάρικες. Με πληροφορίες αχρειάστες, περιττές. Για ποιο λόγο; Μην το ξεχνάμε στιγμή. Ότι ζούμε σε εποχή που τα μπάζα έχουν λόγο. Ότι ρεπορτάζ για πέταμα μας περιμένουν έτοιμα να πέσουν στη μάπα μας μ' ένα κλικ. Με το πάτημα ενός πλήκτρου.

Φοβερό. Ανεπανάληπτο! Εντελώς απρόβλεπτο!!! Η κυρία Νάντια Μπουλέ έγινε μελαγχροινή. Το ασύλληπτο! Να, και μία ξανθιά που τα 'βαψε μαύρα. Ήταν επόμενο να μην περάσει απαρατήρητο το απίστευτο συμβάν. Πρόκειται για την Μεγάλη Αλλαγή, σχολιάστηκε από τους τζιτζιφιόγκους της πιάτσας. Αμ' το άλλο! Μη το λησμονήσουμε. Και την κόμμωσή της αλλάζει η κυρία πολύπραγη Μπουλέ, όχι μονάχα το χρώμα των μαλλιών της.

Η κυρία Ελεωνόρα Μελέτη ανέβασε φωτογραφία μαζύ με τον πρωταθλητή Ευρώπης Γιούρκα Σεϊταρίδη, σε καφέ. Το κορίτσι δεν αναφέρει σε ποιο μαγαζί ήπιε τον καφέ με τον πρώην ποδοσφαιριστή, ούτε πως τον ήπιε τον καφέ. Απαράδεκτο! Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία! Το νέο, Μελέτη και Γιούρκας σε καφετέρια, μεταδόθηκε από τα media, όπως σερβιρίστηκε από την τηλεπαρουσιάστρια. Να επέμβει η Ένωση Συντακτών! Να καλέσει στο πειθαρχικό συμβούλιο τους δημοσιογράφους που δεν μας ενημέρωσαν, που δεν έκαναν ρεπορτάζ, για να μάθουμε το αγαπημένο στέκι της κυρίας Μελέτη και την προτίμησή της, πως της αρέσει να πίνει τον καφέ.

Η κυρία Μαίρη Συνατσάκη νύφη! Μετά τον πολυθρύλητο χωρισμό της από τον κύριο Μύρωνα Στρατή. Δεν παντρεύτηκε το κορίτσι, σύμφωνα με έγκυρη και διασταυρωμένη πληροφορία. Απλά φόρεσε νυφικό για τις ανάγκες φωτογράφισης. Και ένα δικό της κάργα φιλοσοφικό σχόλιο: “Βρίσκομαι σε φάση επαναπροσδιορισμού, μετά τον χωρισμό μου...”.

Φοβερό. Το διάβασα και έπαθα. Η κοπέλλα ήταν προσδιορισμένη υπαρξιακά, τέλος πάντων νόμιζε ότι είχε αυτοπροσδιοριστεί και σήμερα είναι σε επαναπροσδιορισμό. Λέτε; Να το χάσουμε το κορίτσι. Το ξέρεις; Δεν το ξέρεις αν στη φάση του επαναπροσδιορισμού αποφασίσει να κλειστεί σε μοναστήρι.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Χωμενίδης και το σκάνδαλο της ΝΕΡΙΤ