Ο «ΠΑΙΚΤΗΣ» ΚΑΙ Ο «ΗΛΙΘΙΟΣ» ΤΟΥ ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ

 

Ντέρμπυ. Έτσι δείχνει με το που στήθηκαν στη σέντρα οι δυο αντίπαλοι. Δεν αποκλείεται να βγει πατάτα το έργο. Ξαφνικά, όμως, τράβηξαν μαχαίρια ο Λάκης Λαζόπουλος και ο Σταύρος Θεοδωράκης και πήρε φωτιά το κορδελιό. Το ντέρμπυ.

Είπαμε, όμως. Άσε τι φαίνεται. Αποδυτηριάκιας μιλάει. Ο ποτάμης θα κάνει πίσω. Δεν είναι κορόϊδο να τα βάλει με αντίπαλο που δεν κωλώνει, πρώτον, και που είναι ανώτερος, δεύτερον. Μπροστά στον διασκεδαστή ο δημοσιογράφος είναι παίκτης κατηγορίας μύγας.

Μια στιγμή. Και ο Λάκης Λαζόπουλος, όπως όλοι, όπως όλοι μας, έχει τα αδύνατα σημεία του. Έχει, όμως, τα άντερα ο Θεοδωράκης να τον στήσει στα σχοινιά και να του τις χώσει. Όχι, λέω εγώ.

Κάτι είπε ο Λαζόπουλος για τον επικεφαλής του Ποταμιού. Ότι φέρνει για ηλίθιος. Λαζόπουλος είναι, ό,τι παίζει στη βιτρίνα τό σχολιάζει, πρόσωπα και γεγονότα. Ο άλλος έκανε επίθεση, όχι και να μιλάει ο Λαζόπουλος, που όπως η Γιάννα Αγγελοπούλου, οι μαϊμού επαναστάτες και αντισυστημικοί.

Αυτό ήθελε ο τσαντήρης. Και τα είπε ο ποτάμης τζαστ πριν την εκπομπή του Λαζόπουλου. Η καλύτερη του, τον Λάκη μας. Κρίμα, είπε, που ο λουστράκος της εξουσίας, αναφερόμενος στον Θεοδωράκη, ο υπάλληλος του Σαμαρά, δεν είχε γεννηθεί στον καιρό του Ντοστογιέφσκι. Γιατί αν τον γνώριζε ο Ρώσος συγγραφέας θα έγραφε καλύτερα τον «Ηλίθιο».

Θα αντεπιτεθεί ο Θεοδωράκης; Εγώ λέω ότι κάτι θα πει, όμως με τέτοιον τρόπο σα να στέλνει το μήνυμα, λύνω τα κορδόνια των παπουτσιών μου, φεύγω από το γήπεδο.

Κάτι τελευταίο, άσχετο. Το έργο του Ντοστογιέφσκι κακώς μεταφράστηκε «Ο Ηλίθιος». Ο τίτλος του βιβλίου είναι «Idiot», που προέρχεται από την ελληνική λέξη «Ιδιώτης», και στα ρώσικα σημαίνει(;) ιδιότροπος, ιδιαίτερος, κάτι τέτοιο.

Ο Λαζόπουλος σίγουρα δεν έχει διαβάσει τον «Ηλίθιο» του Ντοστογιέφσκι, αλλά το άλλο σπουδαίο του έργο, «Ο παίκτης». Γιατί στις κόντρες είναι παίκτης.

Διαβάστε ακόμα:

Πρωθυπουργό τον Θεοδωράκη βλέπει ο Λαζόπουλος