ΜΑΡΚΟΣ ΣΕΦΕΡΛΗΣ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

πηγή: Fosphotos
 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Είμαστε για κλωτσές. Εντελώς. Οι κομματάρχες, οι αρχηγοί των κομμάτων, οι προηγούμενοι και οι επόμενοι, το ρίχνουν στην πλάκα. Στα ίσα.

Να πάει να κάνει τι στον Παπούλια ο σύντροφος Θεοδωράκης; Το παλληκάρι άφθαρτο και αμεταχείριστο, αποφάσισε να μπλεχτεί με την πολιτική, ο κόσμος τον αντιμετώπισε θετικά, κι αυτός σαλιαρίζει. Φοβερό. Σα να είναι ο Μάρκος Σεφερλής που το παλληκάρι ψάχνεται κάθε μέρα τι να κάνει για να βουτήξει τηλεθέαση.

Το Ποτάμι στον Παπούλια. Θα πάει, πάει, πήγε. Και στις τρεις φάσεις το γεγονός παίρνει το χώρο του στα μήντια. Επί της ουσίας μηδέν στο πηλίκον.

Τι να το κάνεις το ποτάμι όταν δεν έχει νερό; Το μπαζώνεις. Ποιο είναι το νερό στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη; Ό, τι και να πει στον Παπούλια είναι άνευ αξίας. Ότι του πει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι άνευ αξίας.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι θεσμός. Απαραίτητος. Όχι παρεμβατικός, όμως. Έτσι πρέπει να 'ναι. Διαφορετικά ο κάθε Παπούλιας γίνεται επικίνδυνος. Ενεργεί κατά της Δημοκρατίας.

Εικόνισμα είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Της πλάκας είναι όποιος μιλάει, όποιος ακούει τι λέει μια βωβή εικόνα. Εκτός κι αν ο Θεοδωράκης θέλει να χρησιμοποιήσει για νταραβεριτζή τον Παπούλια.

Τελικά. Οι προηγούμενοι και οι σημερινοί και οι επόμενοι αρχηγοί των κομμάτων την πάνε τη δουλειά στο τραλαλά. Δεν έχουν τίποτα το ουσιαστικό να παρουσιάσουν και δεν είναι ικανοί να πραγματοποιήσουν υπεύθυνα όλα όσα υπόσχονται.

Διαβάστε ακόμα:

Γιουσουφάκια της Ελλάδας τα διεθνή ΜΜΕ