ΡΟΚ ΟΠΕΡΑ «V FOR VAROUFAKIS»!

πηγή: Fosphotos
 

Με τύπους σαν τον Βαρουφάκη δεν γλυτώνεις εύκολα. Να ξέρουμε τι λέμε. Είσαι καταδικασμένος να τον υποστείς. Δεν γίνεται διαφορετικά. Ο μαγνητισμός του, ο υπνωτισμός του θέλεις, δεν θέλεις σε υποχρεώνει να του αναθέσεις εξουσία. Εσύ που το παίζεις κόμμα, λαός, θεσμός, όλες αυτές τις μαλακίες. Και να εξαρτάσαι από έναν εξ ορισμού αντιεξουσιαστή.

Δεν είναι τυχαίο άτομο ο Γιάνης, ο με ένα νί Βαρουφάκης. Κατ' αρχήν είναι διαβασμένος. Καταρτισμένος. Μελετημένος. Κι έχει άποψη. Το άλλο είναι ότι γράφει. Τους πάντες γράφει. Δεν έχει ανάγκη κανέναν. Δεν βλέπει μπροστά του τον κανένα που να μην τον έχει γραμμένο στις κάλτσες του.

Ένας καουμπόυ του μεσονυχτίου είναι ο ξυρισμένος Βαρουφάκης. Γεννημένος αναρχικός. Ένας χομπύστας στην πραγματικότητα στο γήπεδο της επικοινωνίας. Το άτομο δεν κάνει πολιτική, ούτε παίζει οικονομία, που είναι το αντικείμενό του. Λειτουργεί την επικοινωνία, χωρίς καν να προσπαθεί όπως ένας συμβατικός πολιτικός από το μπαλκόνι να πείσει. Είναι σίγουρος ότι του αρκεί το προσωπικό ακροατήριο που εξασφαλίζει με τον ελιτίστοκο λαϊκισμό του.

V for Varoufakis, η σελίδα των θαυμαστών του στο διαδίχτυο. Σε μια ημέρα δήλωσαν followers δέκα χιλιάδες πρόσκοποι. Μιλάμε για ροκ όπερα το έργο, καμμία σχέση μ' αυτά που ξέρουν οι Δραγασάκηδες και οι άλλοι συριζαίοι από τα νυχτερινά σχολεία του ΚΚΕ.

Η δουλειά θα κάτσει V for Varoufakis Α Siriza. Το “Α” είναι το αρχικό Against, όπως το “V” είναι το Victory. Εδώ είμαστε. Και λίαν συντόμως.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί νευρίασε ο Ντάισελμπλουμ με τον Βαρουφάκη