Η ΑΝΔΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΚΛΕΤΣΟΥ

 

Τελειώνουν οι εκλογές, ανοίγουν οι κάλπες και η “Τελεία” του Απόστολου Γκλέτσου πιάνει ένα αρκετά καλό σκορ, 1,77%, αν λάβεις υπ' όψιν ότι έπαιξε εντελώς ερασιτεχνικά την εξαιρετικά σύντομη προεκλογική περίοδο. Ηθοποιός υπήρξε ο δήμαρχος Στυλίδος, αλλά επικοινωνιακά δεν κάνει γκολ. Είναι βαρύς, μουτρωμένος, δεν έχει φάτσα πιασάρικη. Ο τσαμπουκάς του και ο δυναμισμός του δεν φθάνουν για να πάει σε μεγάλα νούμερα. Νομίζω.

Άλλο θέλω να πω. Σε τηλεοπτική εκπομπή ο κύριος Γκλέτσος είπε ότι ο πρώτος άνθρωπος που του τηλεφώνησε τη νύχτα των εκλογών, τα πρώτα συγχαρητήρια τα δέχθηκε από τον σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη. Και ο Γκλέτσος είπε στον σκηνοθέτη ότι σ' αυτόν οφείλεται το γεγονός ότι έχει επιτυχία σαν πολιτικός.

Αυτή είναι η αλήθεια. Την οποία αναγνώρισε ο ίδιος ο Απόστολος Γκλέτσος. Αν δεν είχε γίνει γνωστός από την τηλεόραση, από τα σήριαλ του Μανουσάκη, με τι φόντα θα έκανε καριέρα δημάρχου, αρχηγού κόμματος. Δεν είχε προηγούμενη κομματική, πολιτική δράση ο ηθοποιός. Και σαν ηθοποιός δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο. Κάτω του μετρίου. Στην πραγματικότητα δεν ήταν ηθοποιός, παρίστανε τον ηθοποιό. Δεν ήταν Χορν και Αλεξανδράκης, ούτε καν Κούρκουλος.

Αυτό, όμως το ωμό πράμα σαν ηθποιός βγάζει μια εντιμότητα σαν πολιτικός. Δεν θα του χάριζε την ψήφο του ο κόσμος αν δεν τον γνώριζε, όχι σαν πολιτικός, αλλά σαν τηλεοπτική περσόνα, χάρη στον Μανούσο Μανουσάκη, που δάκρυσε όταν ο Γκλέτσος του είπε σε σένα οφείλω την αγάπη του κόσμου.

Διαβάστε ακόμα:

Ροκ όπερα «V for Varoufakis»